NEWS

Viva la Venezia

Habár lassan majdnem mindenki elindul nyári pihenésére, szeretném megosztani veletek egy tavaszi utam szuper élményeit, ahol nemcsak az inspirálódásé volt a főszerep, hanem a teljes kikapcsolódásé is. Mint azt láthatjátok a gyönyörű Velencében jártam, ahova egyszerűen visszatérnék újra meg újra (nagy eséllyel ez hamarosan megtörténik).

A kis utcák, hangulatos épületek és a víz állandó közelsége teljes nyugalommal töltött el.

Ponte dei Sospiri, avagy a Sóhajok hídjának lenyűgöző története, a San Giorgio Maggiore látványa, a Santa Maria della Salute monumeltalitása és persze a Szent Márk tér, valamint a Rialtó-híd legendás híre csak néhány azon már-már hihetetlen tapasztalások, látványosságok sorából, melyek Velence városában értek. Utazási naplómban néhány szuper képet is láthattok – pár velős gondolat kíséretében. Előtte azonban fokoznám az izgalmakat, hiszen ha még a nyáron vagy ősszel Velence felé vennétek az irányt, ne feledkezzetek meg a Velencei Képzőművészeti Biennáleról sem, ahol a nemzetközi kortárs művészet legjavát találjátok a pavilonokban (egészen november 26-ig).

Ha Velencében jársz, ne hagyd ki a vaporettot, azaz vízibuszt sem. Nincs annál szebb, mint amikor a naplementében hajózol a Grand Canal festői vizein.

A fotókat a Sony legújabb kompakt fényképezőgépével készítettem.

 

Illusztrációk: Csizi Attila

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s