COLLECTION/EVENTS

Indian Summer

Talán kicsit furán festhetett a Gas Jeans legutóbbi bemutatója a Lánchíd pesti hídfőjénél sétáló emberek számára, ugyanakkor ez cseppet sem tudta elvonni figyelmemet a márka soron következő őszi-téli kollekciójáról. A végső konklúzióm szerint pedig nem csak a lányok számára tartogat remek kreációkat a gyűjtemény, hanem a srácoknak is. Ezen információk után talán kevésbé tűnhetett paradoxnak a szituáció, miszerint téli kabátban és szőrme mellényben vonuló modellek lepték el a belváros egy népszerű pontját a nyár kellős közepén.

Érdekes, mert ahogy telik az idő, egyre nagyobb szerepet játszanak hétköznapjaimban a jól kombinálható alapdarabok, melyeket időről időre újraértelmezhetünk egy-egy karakteresebb kiegészítővel vagy ruhadarabbal. A Gas pedig mindkét szempontból elég erős.

A bevállalós márkák az elmúlt szezonokban egyre többször emelkednek felül (teljes joggal) a korábban megszeghetetlennek hitt íratlan szabályokon az új kollekciók megalkotásánál. Így történhetett meg az is, hogy az olasz prémium brand őszi darabjai között virágmintával és már-már sportosabb alapvetően nyári fazonokkal egyaránt találkozhatunk.

Mindazonáltal ezek a lépések tökéletesen reflektálnak a manapság kiszámíthatatlan időjárási viszonyokra. Elvégre semmi sincs borítékolva, minden megtörténhet. Legyen szó egy márciusi havazásról vagy novemberi hőségről.

A férfi kreációk a jól bevált casual vonal mellett néhány igazán ígéretes csavart szintén tartogatnak a következő évszakra. Ráadásul az örökzöld biker jacket is visszatér, így garantált a stílusos ősz. Ez pedig óriási nyugalommal tölt el. Így ha a páratartalom, esőzések és várható napi hőmérséklet-ingadozás megjósolhatatlan is marad, lesz egy biztos pont 2017-ben.

Fotók: Tóbi Gergő

Illusztrációk: Csizi Attila

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s