INTERVIEW

Fresh & Friendly

Miközben a hazai sajtó nem épp kellő szakértelemmel a magyar divat “kudarcaira” fókuszál érdemes egy kicsit megállnunk és körülnéznünk valóban helytálló kijelentés-e. Igen, mindig vannak olyan pillanatok, amikor az embernek meg kell válnia saját “gyermekétől”, mert a legjobbat akarja neki, amely méltó hozzá. Ugyanakkor a divatszféra sikerei cseppet sem elhanyagolhatóak, sőt, magasan annak kevésbé sikeres lépései fölé helyezik az összképet. Tökéletes példa erre a nem olyan régen nyílt PUNCH Store a Paulay Ede utcában. Négy izgalmas tehetséggel megáldott tervező, több dolog is összeköti őket az üzleten kívül, ez pedig a szűnni nem akaró kitartás és alkotni vágyás. Daubner Annával beszélgettem az Oláh Annával, valamint Visy Dórival és Makk Melindával közösen megálmodott concept store kapcsán.

Miben különbözik a PUNCH Store más multibrand üzletekhez képest? Mi inspirált benneteket a létrehozására?

A PUNCH Store koncepciója egy nőies, friss és barátságos hangulatú üzlet megalkotása volt ahol a vásárlók a márkák esszenciájával találkozhatnak a legújabb kollekciók darabjain keresztül.

Egy olyan concept store létrehozása volt cél, ahol a kevesebb több, ahol a vásárló szívesen leül a tervezővel egy kávéra a bolt elé egy bársony puffra beszélgetni. A bolt különlegessége az is, hogy a mindannyian tervezők felváltva fogadjuk a vevőket, ezáltal egy sokkal bensőségesebb és közvetlenebb légkört teremtve.

Már nagyon régóta szerettünk volna boltot, de csak most hozta úgy az élet, hogy erre lehetőségünk lett. Lindával (Lindamelinda) a bolt kapcsán ismerkedtünk meg, Dórit (dorivisy) pedig már ezer éve ismerjük, nagyon szuper PUNCH csapat állt össze.

Manapság egyre több márka fókuszál az online vásárlás erősítésére, így webshopban is elérhetők termékeik. Mennyire kifizetődő 2017-ben egy designer üzlet nyitása, ráadásul Magyarországon?

Anna Amélinek és nekem is van webshopom, de úgy gondoltuk, sokkal közelebb tudjuk hozni a vásárlóinkat a márkákhoz, ha fel tudják próbálni a kedvenc darabjaikat. Nagyon sok külföldi is besétál a boltba, akik még soha nem hallottak a márkákról, a továbbiakban pedig akár otthonról is rendelhetnek majd tőlünk. Sokat gondolkoztunk, hogy a brandek számára mi lehetne a következő lépcsőfok, amikor Annával megismertük Lindát, aki már akkor is bérelte a mostani üzlethelységet, de kicsit mást szeretett volna, mint amivel akkor foglalkozott. Ő már tudta hogyan működik a bolt, nagyon jó a lokáció, így sokkal magabiztosabban vágtunk bele az átalakításba. Már egy hónap után látható, hogy nagyon jó döntés volt közösen megnyitni a PUNCH-ot, sok olyan ember ismerkedett meg a márkákkal, akik korábban esetleg csak eggyel találkoztak a négy közül.

Tapasztaltatok fejlődést a magyar közönség vásárlási szokásaiban vagy inkább külföldiek nyitnak a tervezői termékek iránt?

Szerintem a magyarok is nyitnak a designer termékek iránt, csak esetleg árérzékenyebbek, mint a turisták. A megnyitóra is rengetegen jöttek el, ott szinte csak magyarok jelentek meg.

Évek óta dolgoztok a saját márkáitokkal, milyen érzés és persze mekkora feladat most közös erővel egy ilyen store piacon való jelenlétét növelni? Elvégre ez most egy közös brand.

Minden hétfőn megbeszélést tartunk, mert egy közös brandnél nagyon fontos a folyamatos egymás közti kommunikáció és a megalkotott guidelineok betartása. Nagy feladat felépíteni megint egy márkát, ráadásul sok mindenről kicsit más az elképzelésünk, de mindannyian nagyon élvezzük. Pont ezek a kicsit más meglátások teszik igazán izgalmassá a PUNCH-ot. Szuper dolog a tapasztalatainkat egy kalapba beledobni, mindenki jobban tudja már, hogyan kell egy márka kommunikációját hatékonyan elkezdeni, mint amikor a sajátjainkat kezdtük el.

Milyen szempontokat vettetek figyelembe a berendezés kialakításánál?

Olyan helyet szerettünk volna, ahova jó belépni, ami nőies, szép felületek, izgalmas részletek vannak mindenhol. Fontos volt, hogy azonnal designer bolt látszatát keltse, nem akartuk túlzsúfolni sem. Kalászi Zoli építésszel közösen terveztük meg a boltot, ahol a funkció mellett nagyon fontos volt a megfelelő hangulat létrehozása is. A jobb oldali ferde falfelület a szemben lévő irodaház dőlésszögére reflektál, még a bal oldani fal hullámai és megvilágítása igazi puhaságot sugároz. Majdnem két hónapig dolgozunk a belső téren, nagyon sok mindenben benne van a mi kezünk is. Sokat viccelődtünk rajta, hogy most már nem csak falat festeni, hanem gipszkartonozni, hegeszteni és parkettázni is tudunk.  Internetről vadászott vintage lámpa, csillámfal, nagymama felújított puffjai vagy Hencz Peti fotója a falon – ezekkel teljes a PUNCH kép.

Fotók / Photos: Turcsák Anna

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s