EVENTS

Playful Summer

Új vizekre evezünk!

Az oldal történetében először írok fürdőruha kollekcióról. Ennek több oka is van. Egyrészt nem vagyok az a tengerparti típus, sokkal jobban leköt az aktív pihenés, ugyanakkor valahányszor egy parton kötök ki (akár akaratom ellenére) – már csak szakmai ártalomból is – megfigyelem a legtöbb fürdőruha fazonját, mintáját, színét.

Ettől függetlenül talán egy kicsit kakukktojás lehettem a Pelso 2017-es tavasz/nyári kollekcióján, amit a gyönyörű Brody-villában rendezett a 2012-ben startoló magyar márka. Mindenesetre bikini rendelést nem adtam le a sok blogger kislányt követve.

A rendhagyó bemutatót remek hangulat jellemezte, illetve adott lookoknál az extra tervezői kommentár (Mészáros Angéla részéről) segített rávilágítani a legújabb kollekcióban rejlő lehetőségekre, kombinálhatóságra és a fontos részletekre, fejlesztésekre. Ennél a pontnál azonban rá is térnék a számomra legizgalmasabb pontra, mégpedig az inspirációs forrásra, mely az “amák” világa (és persze öltözködése) volt.

Az ama, azaz tengeri igazgyöngyhalásznők több mint 2000 éven át folytattak gyöngyhalászatot Japán tengerpartjain az ott található halászfalvakban. Ezek a nők egyetlen levegővétellel 2 percet tudtak akár 10 méter mélységben is a hideg tengervízben maradni. Két óra alatt hatvanszor is le tudtak merülni, csak másodpercekre bukkanva fel levegőért. Halászati idényben naponta három menetben összesen több mint 6 órát tartózkodtak a víz alatt. Mivel a ruha olykor akadályozta őket és kellemetlenebbé tette a hideget, sokszor egyetlen ágyékkötőben merültek.”

Az ihletforrásból merítkezve a márka több kreációja esetében is megfigyelhetünk rövidnadrágos megoldásokat, valamint sportosabb vonalvezetést. Érdekes volt a kontraszt, a Pelso nőies filozófiája és a lezserebb részleteket “karonfogva” magukkal hoztak összhatás tekintetében. A nadrágos összeállítások pedig segítettek abban, hogy fejben és gyakorlatban is tovább tudjunk menni a vízparton, hiszen sok kreáció akár sportoláshoz is bátran hordható. A Pelso csapata által egyedileg tervezett látványos és sok esetben geometrikus minták szintén nagy kedvenceim voltak, melyet csak még szimpatikusabbá tett az a tény, hogy az alapanyagokat hiába rendelik külföldről (adott esetben Olaszországból), a gyártás Magyarországon történik.

Az április 4-től előrendelhető új kollekció palettája szélesebb, mint gondolnánk. Idén első alkalommal táskákkal és kalapokkal is találkozhatunk a repertoárban a teljesség igényének érdekében. A kiegészítők részleteiben reflektáltak a ruhákra, különösen tetszettek a finom kaftánok és az általuk keltett layering hatás.

A kollekció bemutatása kapcsán egy kis meglepetéssel készültünk nektek, mégpedig Pleesz Ráchel mintákban gazdag illusztrációval és Tóbi Gergő remek fotóival!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s