COLLECTION/EVENTS

Let’s Be Conscious!

Vásároljunk és öltözködjünk tudatosabban!

Alapvetően nem számít újdonságnak az H&M háza táján a környezettudatos kollekciók piacra dobása, hiszen szezonok óta találkozhatunk az üzletek polcain a “Conscious”, valamint “Conscious Exclusive” darabokkal. Múlt héten pedig testközelből is megismerhettük az új gyűjtemény legfrissebb kreációit, melyek kétségtelenül az eddigi kollekciók egyik legizgalmasabb oldalát prezentálták.

Az Adidas óceáni műanyaghulladékból készített (mindösszesen 1 millió darabszámban gyártott) cipője a felfogás egy sportosabb irányával hódított, így kifejezetten érdekes volt a svéd fast fashion brand elegáns csapásirányával szembesülni.

A pár hónappal ezelőtt bemutatott “Studio” kollekció némi hiányérzetet keltett bennem a korábbi ruhák és kiegészítők látványvilágához képest, hiszen ezúttal egy jelentősen letisztultabb végeredmény kaptunk (leszámítva a fodros részleteket). Alapvetően nincs is ezzel semmi baj, hiszen a legújabb Conscious Exclusive darabok mindezt tökéletesen ellensúlyozzák.

Az április 20-tól kapható darabok között egyszerre találhatunk flitterekben, könnyed tüllben, bioselyemben és nem mellesleg újrahasznosított tengerparti hulladékból készült (ún. BIONIC) anyagokban gazdag kreációkat. A női ruhadarabok mellett a férfiak számára megálmodott lookok egyaránt ígéretesnek tűntek, ráadásul ebben a szezonban a gyerekekre is gondoltak.

Remek üzenetnek tartom, hogy a világ egyik legnépszerűbb márkája kiáll a “túlfogyasztás” és környezetszennyezés ellen – még ha sokan úgy is gondolják, hogy egy fast fashion márka igencsak komoly szerepet vállal a fogyasztás indokolatlan növekedésében. Ugyanakkor gondoljunk csak bele, adott egy ilyen kaliberű brand, amely a kezében lévő globális elérést valami igazán jóra használja.

Nem is olyan rossz ez, nem?

Fotók / Photos: Anna Turcsák

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s