COLLECTION/TALENT

Those Lovely 70’s

Körülbelül tavaly októberben döntöttem el, hogy mindenképp szeretnék írni Kármán Orsi “Evoke” kollekciójáról – miután a Mercedes-Benz Fashion Week egyik standjánál megpillantottam az első darabokat a teljes gyűjteményből. Egyszerre fogott meg a forma-, valamint színvilág, illetve az akkor is rendkívül izgalmasnak ígérkező kampány első fotója.

Pár hónappal később pedig debütált a teljes kollekció. Ott voltam. Imádtam… és most meg is mutatom!

Még az első szakdolgozatom kapcsán beszélgettem korábban egy általam nagyon tisztelt és kedvelt szerkesztővel arról, hogy az idő folyamán valójában kevés újdonság fedezhető fel a divat palettáján. A ruhákról, kiegészítőkről, valamint azok ihletforrásairól pedig nem is beszélve. Tisztán emlékszem a szavaira: “Bence, itt lényegében már semmi új nincs, csupán a mozaik darabkái időről időre új helyre kerülnek, hogy aztán valami újat próbáljanak létrehozni.” Őszintén szólva ez akkor egy kicsit felkavarta az addigi hitvallásomat, mostanra azonban megláttam benne az igazi értéket és pozitívumot.

Kármán Orsi új kollekciója pedig végleg biztosított arról, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhet!

A ’70-es évekre egyaránt reflektáló kreációk különleges eredményei a tervező kreatív intuícióinak, valamint állandó megújulásra való képességének bizonyítékai. A világhírű grafikus, Burton Kramer munkássága szintén fontos tényező volt Orsi számára az alkotás során. Nem véletlen, hiszen Kramer képes volt egy világos, következetes és dinamikus kommunikációt felépíteni a geometria szigorú használata, jelentős kifejezőkészsége és a színek energiája által.

Vonalak és csíkok, szigorú mértani alakzatok, sík és térbeli arányok együttes játéka elevenedik meg az ékszereken. Mindezek látványos kivitelezésében olyan technikákkal dolgozott a tervező, mint a lézervágott elemek rétegzése és a ’70-es évekre utaló karakteres anyaghasználat. Burton Kramer egyik legfontosabb üzenete a világnak pedig sosem volt még ennél relevánsabb, egyúttal pedig a Karman Jewelry esztétikáját tökéletesen körülírja.

Mindig is látszott, hogy a tervező számára az igazi kihívást az jelentette, hogyan teheti jobbá a világot, hogyan alkothat maradandót.

Fashion Week photos: Tamás Kovács

Campaign Credits

Photo: Gergo Pejko
Styling: Monika Laczko
Hair: Koczka / Davines
Make-up Artist: Eszter Magyar
Model: Mara Nica

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s