COLLECTION/FASHION WEEK

Active & Liberating

Vibráló kifutó

Fyodor Golan híres innovatív és merész stílusáról, így kifejezetten megnyugtatott a tudat, hogy ebben a szezonban a London Fashion Week utolsó napja helyett az elsőn debütált legfrissebb kollekciójuk. Amit érdemes tisztázni már az elején: bármennyire is tűnhet játékosnak, extrémnek a legtöbb kreáció, kreatív koncepció és izgalmas meglátások tekintetében még a minimalizmus követői is fejet hajthatnak a terveződuó előtt (még ha csak képletesen is).

Kortárs művészet a divathéten

A kreációk ún. sprayed-colour printje az egyik legmeghatározóbb elem a darabok összhatása tekintetében. Ez természetesen nem véletlen. A kifutón látható installációk/szobrok egytől egyig kedvenc művészem, Katharina Grosse keze munkáját dicsérik. Többek között erre reflektál a márka legújabb szériája és a korábban említett karakteres minta egyaránt.

Katharina nem “csupán” egy csodás festő, hiszen híres különleges festékszóróval készített akril installációiról. Az absztrakció és festészet különleges 21. századi szerelemgyerekének is tekinthető szobrok érdekessége, hogy egyszerre idézik meg Pollock intuitív látásmódját és a magas művészet esztétikai aspektusából az utca már-már vulgáris művészetet, a graffitit.

Mindemellett érdemes kiemelni a camouflage mintát, valamint a részletekben felbukkanó Post-it elemeket. Érdekes volt látni, hogy egy már-már triviális hétköznapi használati tárgyat – amely akarva akaratlanul egy önkifejezésre használt attribútum –  miképp lehet egy egészen új kontextusba helyezve átértelmezni. Talán sokak számára váratlan volt mindez, azonban már a show kezdete előtt sejteni lehetett néhány meglepetést.

Az első sorban ülve egy limitált Fyodor Golan Post-it várt, valamint egy óriási irizáló bevonatú doboz, benne egy “The Powerpuff Girls” (Pindúr pandúrok) babával. A bemutató során hamar kiderült a különleges kollaboráció módja és a korábban említett tárgyak miértje, hiszen az ikonikus rajzfilm legfőbb mottói, karakterei egyaránt megjelentek printek vagy egyéb applikációk formájában némelyik ruhán.

Vizuális orgazmus a köbön

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s