ART

Robot Monsters

Dekonstrukció / Rekonstrukció

A Milan Fashion Week után pár napot itthon töltöttem, hogy aztán Berlinben folytatódjon a #FashionWeekTour. A két állomás között azonban rengeteg inspiráló élményben volt részem. Az egyik ilyen fontos momentum, pontosabban esemény Szöllősi Géza zártkörű kiállításmegnyitója a NextArt Galériában (Ezúton is köszönöm a meghívást, Orsolya!) volt.

A művész “Handmade Hollywood” című kiállítása a KITIN projekt egy fontos állomása, melyben egyszerre reflektál a popkultúra alakulására, illetve a szerves és szervetlen attribútumok egyesítésének különleges alkotásaira. A multidiszciplináris alkotó különböző kimúlt bogarakat bontott elemeire, majd épített belőlük egy-egy egészen elképesztő karaktert, hogy aztán azok fotókon, különböző objecteken vagy más kiállítási formában kerüljenek a közönség elé.

“Blockbuster helyett barkácsrobotok érkeztek az űrből, hogy igába hajtsák az emberiséget.”

 Nemes Z. Márió

Személyes véleményem szerint Szöllősi Géza aktuális és korábbi munkái egyaránt nyersen, de lenyűgöző módon és hatásosan nyúlnak olyan társadalmi és szociológiai kérdésekhez, melyet sokszor feleslegesen boncolgatnak hosszasan esztéták. Az a típusú látványos és egyenes alkotói forma/műfaj, mellyel a művész kommunikál, nem kíván hosszas kommentárt. Magukért beszélnek és elindítanak egy érdekes gondolatmenetet mindannyiunk fejében. Esetemben például, hogy Szöllősi Géza társadalmunkat (pontosabban az emberiséget) a “mindent a szórakoztatásért” jelenség/probléma jegyében boncolgatja (átvitt értelemben és szószerint egyaránt) és kritizálja műveivel.

Teszi mindezt utánozhatatlan módon.

A fotókat Sony A7S géppel készítettem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s