COLLECTION

Explore The Galaxy

Futurista kombinálhatóság

Mojzes Dóra munkáival már korábban is találkozhattatok az oldalon közvetlen vagy közvetett módon (egy divatanyagban), azonban a méltán elismert tervező friss márkája a Y.LD by doramojzes megalapítása óta következetesebben alkot, mint valaha. Ha mindez nem lenne elég, kreációi nem csupán abszolút hordhatók, izgalmasak, hanem hazai és nemzetközi piacon egyaránt megállják a helyüket.

Dóráról sosem a trendek követése és a mainstream flowhoz való kapcsolódása révén gondolok, sokkal inkább a sajátos meggyőződései és intuíciói alapján építi márkáját, mellyel kellően kiemelkedik a hazai palettáról. Legfrissebb kreációi férfiaknak készültek, melyek egyben a Y.LD by doramojzes női vonalának továbbgondolása, illetve a korábbi unisex darabok különleges fúziói.

Bizonyára sokak számára ismerős lehet a kultikus “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” (magyar megfelelője: “Galaxis útikalauz stopposoknak” ) című könyv, amely eredetileg 1978-ban a BBC egy rádióadásában indult útnak megalkotója Douglas Adams által. Könyvsorozat formájában folytatódott, később pedig televíziós sorozat vagy éppen képregény is készült belőle, hogy aztán 2005-ben Adams forgatókönyve alapján elkészüljön a film.

Hogyan kapcsolódik mindez Mojzes Dórához?

A tervező egyik nagy kedvence a fent említett könyv, így örömmel értelmezte azt saját alkotói nyelvezete szerint. A kollekció elnevezése sem véletlen, hiszen a “Hitchhiker’s uniform to the galaxy” cím egyenesen és az adott kontextusra optimalizálva reflektál Dóra legfrissebb munkáira és persze a műre. A művészre jellemző melankolikus és sötét hangulat most sem maradhatott el, hiszen a férfiaknak szánt kapszulakollekcióban megfelelő arányban keverednek Dóra utánozhatatlan védjegyei és persze az újdonság bódító ereje.

Nem mellesleg júniustól elérhető minden kreáció a Retrockban!

Photo – Liziczai Reka Photography
Hair – Ábel Telenkó / Close
Make up – Kinga Demény
Model – Tom / Wam Models
Special thanks for Bella Rácz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s