FASHION WEEK

#FashionWeekLooks

Mi rejtőzik a bőröndök mélyén?

Ezt a bejegyzést régóta szerettem volna megírni, mégis úgy döntöttem, hogy szükségem van egy újabb “teljesített” szezonra a nemzetközi divatheteken, hogy relevánsabb és összetettebb véleményt alkothassak a jelenségről. A gondolatmenetem kiindulási pontja – vagy mondhatni hipotézise a következő: a divathetek alatt sokkal több múlik az adott ruhatár kombinálhatóságán, mint mennyiségén.

Utazásom előtt egy sajátos kihívás elé állítottam magamat, miszerint megpróbálok három hét alatt – Londonban, Milánóban és Párizsban – sokkal tudatosabban öltözködni és kombinálni az “elemeket”. Ebben cseppet sem játszott kis szerepet az a döntésem, miszerint idén három nagy bőrönd helyett kettővel indulok útnak. Mindez természetesen egy normál utazás esetében bőven elég is lenne, de ezúttal azt a szakmai “ideát” szerettem volna megdönteni, miszerint minden nap egy teljesen új lookra van szükségünk ahhoz, hogy utcára lépjünk.

Azzal mindannyian tisztában vagytok, hogy nem a saját összeállításaimra és két tőmondatra épül a blog koncepciója, így ezen elvemet követve döntöttem úgy, hogy összegyűjtök néhány szettet, melyet az #FashionWeekTour alatt viseltem és kizárólag egy bejegyzést szentelek nekik a blogon, ahelyett, hogy a következő szezon kezdetéig ebből vegetáljon a felület. Cikkem célja a hipotézisem igazolása és egy óriási tévhit eltörlése.

A külföldön eltöltött idő alatt megtanultam, hogy a praktikum és kényelem legalább annyira fontos a divethetek alatt, mint a sikk vagy az eredeti stílus. Ha valaki ténylegesen dolgozni megy egy ilyen eseményre bloggerként/újságíróként egyszerűen nincs időd túlgondolt kreációkban rohangálni egész nap (na nem úgy itthon), így meg kell találni egyfajta egyensúlyt a feljebb említett tényezők között. Éppen ezért sántít elég erőteljesen, amikor valakinek a blogján csak outfit posztokat láthattok a fashion weekek ideje alatt. Sok hazai és külföldi blogger csupán az utcai fotók miatt utazik az eseményekre ahelyett, hogy a néha valóban komplikált adminisztratív kb. 300 e-mailes levelezést igénylő divathetek bármelyikén ténylegesen részt vegyen. A költői kérdés már csak az, hogy ennek mi értelme?You can be a tourist anytime.

Visszatérve a kezdeti állításomhoz – azt kell, hogy mondjam, ha nem az ELLE UK egyik divatszerkesztője, a Vogue Italia munkatársa vagy éppen a francia Marie Claire vezetője vagy, akkor hosszútávon nem kivitelezhető egy-egy teátrális összeállítás vagy vékonyabb kabát érzékeny anyagokból. Ugyanis van egy dolog, amellyel velünk ellentétben ők rendelkeznek a divathetek idején – egy E-osztályos Mercedes, amely háztól házig viszi őket. Így egy lelkes divatújságírónak marad a kitartása, a logisztika és persze a telefonon megbújó offline is működő térkép. Ez aztán az igazi kaland!

Igen, többször is viseltem egy kreációt. Igen, túléltem.

Tanulság: éld meg a pillanat szépségét!

Fotók/Photos: Wanda Martin

Ruhák & kiegészítők/Clothes & accessories: Nubu, KataSzegedi, Daniel Benus, Romani Design, MEI KAWA, Battila concept eyewear & FURLA!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s