ART

Disclousure

Az élet ihlette

Kisebb művészeti hiányérzetem van az utóbbi időben, mert sok dologra kell koncentrálnom egyszerre. Ilyenkor jövök rá igazán, hogy szemfülesebbnek és tudatosabbnak kell lennem, hogy észrevegyem az élet apró örömeit és nem utolsósorban mindig szánjak időt pihenésre, inspirálódásra és persze az újságíró-léttel járó elengedhetetlen kutatásra.

Tracey Emin és alkotásai is csakugyan a kortárs kultúra gyöngyszemeinek egyike, így nagy lelkesedéssel vetettem bele magamat korábbi munkáinak, kiállításainak kutatásába. A művész előszeretettel merítkezik hétköznapi élményekből, majd alakítja át azokat a saját vizuális nyelvezetén keresztül festménnyé, installációvá, szoborrá, mozgóképpé vagy éppen egy egyedülálló fotóvá.

Közvetlenség & szexualitás provokációval

Munkáiban felfedezhetünk egyfajta sajátos feminista diskurzust. Az 1963-ban – Londonban – született alkotó installációiban olyan humoros és olykor tragikus momentumokat reprezentál, amelyek alapjában véve kissé hétköznapinak tűnhetnek, azonban pont ezzel szeretné felhívni a közönség figyelmét az élet apró, ámbár meghatározó pillanataira. Tracey további munkái között (irány a honlapja) gyönyörű rajzokat és festményeket egyaránt találhatunk, amelyeket Egon Schiele és Edvard Munch művészete ihlette,  összességében pedig expresszionista stílusjegyeket hordoznak.

Most azonban merüljünk el “ragyogó” gondolataiban!

Fotók / Photos: http://www.traceyeminstudio.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s