COLLECTION

Blue Hour

Kékség – Költőiség

A sors fintora, hogy csupán néhány nap eltéréssel került kezembe Hidasi Zsófi egy új kreációja a Mono Shopban és vette fel velem a kapcsolatot maga a tervező. Első pillantásra nagyon tetszett az anyag textúrája és a rajta felfedezhető minta strukturáltsága, amelyről a művészet egyik általam leginkább kedvelt stílusára (ez pedig a gesztusfestészet) asszociáltam. A MOME falai között anyagtervezőként végzett kreátor saját nevére hallgató márkáját tavaly alapította, az azt megelőző 2011-es LaFragile névre keresztelt (szintén) saját brandje után. Legfrissebb alkotásait közelebb érzi saját művészete teljes értékű manifesztációjához, mint valaha.

„Az vonz, ami egyszerre nyugodt és letisztult, ugyanakkor ott lüktet benne valami  megfoghatatlan feszültség, energia. Megvalósul benne a mozgás, a lendület, ugyanakkor harmonikus, letisztult. Intuitív oldalról közelítem meg az alkotást, elsősorban a megérzéseim visznek előre. Létrehozni valamit a láthatatlanból –  ez az, ami igazán érdekel.”

Sokszor fejtegetem a tervezők alkotási fázisait, elvégre ahány kreatív elme, annyi megközelítés létezik – már ami az aktuális témát illeti. Zsófi inspirációját és egyben kreatív “többletét” a kísérletezés és a különlegesen strukturált felületek adják. Biztosan találkoztatok már magyar designer üzletekben korábbi munkáival, amelyek csakúgy mint aktuális kollekciói – összetéveszthetetlenek voltak. Tűzőgéppel kikísérletezett technikája egyszerre reflektált az anyagok sokszínű felhasználására, annak vizuális játékára és egyedi összképére.

„Fontos számomra a sokszínűség, a változatosság, a folyamatos megújulás. Ezért elengedhetetlenek számomra az utazások. Aktuális kollekcióm egy Cambridge-i, londoni utazás hatására született meg. Nagyon inspiráló kortárs kiállításokat láttam Londonban. A festészet, a festés folyamata mindig is érdekelt, és ez az évek óta bennem lévő érdeklődés vált láthatóvá ebben a kollekcióban.”

Nagyon tetszik a tervező legújabb “Blue Hour” nevű kollekciója, hiszen az nem csupán látványra nyújt pazar élményt, hanem az amögött megbúvó koncepció tekintetében is. Imádom az átgondolt, következetes és szorosan összekapcsolódó kreatív ötleteket és Zsófi legfrissebb darabjai pontosan ezen az úton érkeztek meg hozzánk.

Kötött már le annyira az égbolt változatossága és folyamatos alakulása, hogy képes lettél volna egész nap meredten bámulni és elveszni annak mélyében?

Kevés olyan dolog létezik a világon, amely az idő előrehaladtával nem változik, az égbolt tónusai is ezek közé tartoznak. Pontosan ez a változatosság hatott Hidasi Zsófira, amikor megalkotta ecsetfestéssel készített kreációit, melyek csakúgy mint a gesztusfestészetben és a természet művészetében, megismételhetetlen és egyszeri. A vízfelszínen tükröződő lágy kékeket és sejtelmes árnyalatokat visszaadó kiegészítőket a tervező önmaga festette, ezáltal is megadva a kollekcióhoz való személyes kötődés alapkövét.

A sötétedés illékonysága

Fotók / Photos: Kristóf Scholtz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s