COLLECTION/FASHION WEEK

Multicultural Meeting

Multikulturális találkozó

Épp a napokban beszélgettem egy barátommal arról, hogy az inspiráció miképp ölthet “testet” egy kollekcióban. Illetve mennyire lehet direkt annak felfedezhetősége a végső produktumban, több vagy egy helyről, esetleg megannyi helyről érkezhet relevánsan inspiráció, amely egy kerek történetté avanzsálja a felsorakozó lookokat. A tudatosság, profizmus, az alkotói szabadság egyaránt támogatja mindezt, éppen ezért lehet szezonról szezonra a KTZ az egyik legerősebb kreációkat felvonultató londoni márka, a piacon és a divatheteken aratott sikereikről már nem is beszélve.

Az orosz futurizmus (Mihail Larinov és élettársa Goncsarova Natalja  ún. “rayonizmus” amely a futurizmus és az absztrakció közötti átmenetet képviselte.), az amerikai sportok, illetve a német elektronikus banda, a Kraftwerk univerzuma egyaránt hatással volt Marjan Pejoski tervezőre. Az összhatás pedig egyszerre látványos és sportos. Nagyon tetszik az a minimális, ámbár mégis harsány és erőteljes színhasználat, amely segítségével ezek a rendkívül dinamikus geometrikus nyomatok, funkcionális sziluettek és a strukturális panelek összedolgozásra kerültek. Így született meg egy egészen újszerű látványvilág.

Rögtön szemet szúrt a kollekció egyik legkarakteresebb technikája, amely nem más mint a baseball fűzés, ezáltal is reflektálva az inspirációs forrásra. Az a paradox tényállás, miszerint maga a sportág az uniformizált öltözködésen alapszik, majd a tervező átemeli egy karakteres, egyedi kreáció fontos elemeként, rendkívül izgalmas és kifejezetten bátor húzás. Mindezen erőteljes irányt megtörik az elegánsabb darabok, melyek nem csupán az ember tekintetét szegezi az azt viselő személyre, hanem kellően tiszteletet parancsolók a maguk kissé “katonás” módján.

A lehengerlő összeállításokat megtörték és ezáltal felpezsdítették a női vonal legfrissebb alkotásai, amelyek szintén a magabiztosság jegyében suhantak végig a kifutón, csakúgy mint a tehetséges Eliot Sumner, akinek karakteres személyisége és kisugárzása alighanem a bemutató egyik csúcspontja volt. A következő szezonban is a talpraesett, találékony férfi valamint nő képe határozza meg a márka szellemiségét, aki – mint mindig – ezúttal is készen áll arra, hogy a szája helyett a tettei beszéljenek.

Intelligens reakciókészség


Multicultural meeting

I just had a talk with a friend of mine about how an inspiration can be materialized in a collection. And, how purposeful may its discovery be in the final product, inspiration may essentially come out of one or more places or situations, thus making the lined up looks a complete story. Consciousness, professionalism, creative freedom all support this, that’s exactly why, from season to season KTZ is among those London-based brands to deploy the most powerful creations, not to mention their success achieved on the market and the fashion weeks.

Russian futurism (Mikhail Larionov and his partner Natalia Goncharova established the so-called Rayonism, which was an art style between futurism and abstract). Universe of the american sports, and the german electronic music band Kraftwerk  both had an impact on designer Marjan Pejoski. The general impression turned out spectacular and sporty. I like that minimal, yet harsh and powerful color usage, through which these extremely dynamic prints, functional silhouettes and structural panels were joint together. This is how this quite innovative vision was born.

I noticed one of the most characteristic technique of the collection immediately, the baseball stitching, hereby reflecting on  the source of inspiration. The paradox fact, that the sport itself is based on uniform clothing, and the designer takes it as an important element of a characteristic and unique creation, is extraordinarily exciting and a really courageous touch. Elegant pieces break this forceful orientation, thus not only casting one’s gaze over their wearer, but commanding respect as well in their own, a bit „regimented” way.

The fascinating compositions were broken, therefore spiced up by the latest creations of women’s line, running down the catwalk in terms of self-confidence, just like talented Eliot Sumner did, who’s peculiar personality and radiation was probably the highlight of the show. The resourceful and ingenious image of men and women will determine the spirit of the brand in the upcoming season as well, who –as always– is ready to let their actions talk instead of their mouth.

Intelligent responsiveness

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

SHOW CREDITS:
HAIR BEN JONES @ JED ROOT + BUMBLE AND BUMBLE
MAKE-UP REBECCA WORDINGHAM @ SAINT LUKE + BARE MINERALS
MUSIC NID & SANCY

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s