NEWS

BadGal Creepers

rihanna

Régi ismerős, új köntösben

Még 2012-ben a blog indulásakor olvashattatok a creeper cipőkről. Érdekes érzés visszanézni akkori gondolataimat, hiszen azóta rengeteg dolog történt, de a lelkesedésem töretlen. Még a szeptemberi utazásom előtt értesültem arról, hogy Rihanna – aki nem is olyan régen leszerződött a PUMA márkához – egy nem akármilyen creeper shoes kollekciót dob piacra szemtemberben. A rossz hír, hogy tette mindezt limitált számban.

Ráadásul az első “adag” csupán pár napig volt elérhető egy New York-i pop-up storeban. A punk életstílust és a lázadást korábban egyaránt jelképező lábbeli nagyon úgy fest, hogy ismét középpontba fog kerülni a populáris kultúra tengerében.

Nem mellesleg ez az új, ámbár a sneaker történelem egyik fontos pontjának – már most – nevezhető kreáció szintén refelektálni kíván egy korábbi PUMA modellre, ez pedig nem mást, mint a Suede. Ebből az ikonikus fazonból és a szubkultúrákhoz köthető creeper fúziójából pedig megszületett valami egészen különleges. Csak remélni tudom, hogy hamarosan itthon is elérhető lesz, nem csak a webshopban, (elvileg szeptember 25-től ez adott), hanem az üzletek polcain egyaránt.

Ide vele!


Old acquaintence in fresh wrapping

I wrote about creeper shoes back in 2012, when the blog was launched. It’s quite an interesting feeling to reread these old thoughts, as many things happened since then, yet my enthusiasm is still unbroken. Prior to my travel in September I got to know that Rihanna – who signed up as Puma’s new face – was about to launch a ’one-of-a-kind’ creeper shoes collection in September. The bad news is that they are limited edition.

Moreover, the first „portion” was available for only a few days in a New York based pop-up store. The footwear that symbolized punk lifestyle and rebellion before, is likely to get into the centre of focus again in the sea a popular culture.

Not to mention that this new creation which is already an essential point of sneaker history, wants to reflect on a former PUMA model, Suede. Due to the fusion of this iconic model and the subcultural creeper, something really special was born. I can only hope that it will soon be available here in Hungary and not just in the webshop (theoretically the 25th of September is a fixed date), but also on the shelves of the stores.

Give it to me!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s