NEWS

Coffee & Inspiration – vol. 1

Amikor lelke van a térnek

Nem is olyan régen egy kedves barátnőmmel kávéztam egy rendkívül magával ragadó helyen. Zsuzsa elmondta, hogy ez az egyik kedvenc helye mostanában, sokszor ül be egy kellemes aromájú kávé kíséretében, egy izgalmas könyvet olvasgatva. Legutóbb Murakami Haruki “Köddé vált elefánt”-ját bújta a hátsó asztalnál. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az írótól állítólag a “Kafka a tengerparton” a legjobb, bár azt sajnos még nem olvasta.

Hogy hol történt mindez? A Király utcában található GoaMama Coffee falai között. Ott ahol egy új, sokkal nyugodtabb világ részese lesz az ember, amint átlépi a küszöböt. Az enteriőr zseniális, ráadásul minden megvásárolható, hiszen a szomszédos GoaMama Home lakberendezési üzlet kávézójáról beszélünk. Maga a hely szuper paraméterekkel rendelkezik, az asztalok elrendezése tökéletes, a friss virágok és a hangulatos gyertyák pedig csak tovább fokozzák azt a fajta lelki nyugalmat, amire akár egy újságírónak, akár egy bloggernek szüksége lehet az íráshoz.

Itt el is értünk a lényeghez! Mostantól időről időre olyan kávézókat, éttermeket fogok bemutatni nektek, amelyek tökéletes atmoszférával rendelkeznek és egyúttal inspiratívak mindenki számára. Leginkább azoknak, akik egy kellemes ebéd vagy aromás kávé kíséretében szeretnék helyrerakni kusza gondolataikat, majd adott esetben virtuális oldalakra vetni azokat. Pontosan úgy, mint ahogy azt én is teszem ebben a pillanatban.

Úgy gondolom, hogy a GoaMama tökéletes kezdés egy ilyen sorozathoz, hiszen pontosan reprezentálja azt a szellemiséget, miszerint egy jó kávézóban igenis odafigyelnek  a részletekre. Legyen szó az enteriőrről, a gluténmentes süteményekről és tortákról vagy a kedves kiszolgálásról. Egy kellemes reggelen ismét ellátogattam hozzájuk, hogy Jámbor Zsófi fotós segítségével bemutassam mindazt az egyedülálló élményt, amelyet a vendég a reggeli kávé és croissant mellé kaphat, ha itt kezdi a napját.

Lássuk hát az elbűvölő részleteket!

When space has a soul

Not so long ago I had a coffee with a friend of mine at an extremely enchanting place. Zsuzsa told me that this is one of her favourite places nowadays, she often visits the café accompanied by a nice flavoured coffee, reading an exciting book. Last time she read The elephant vanishes by Murakami Haruki at the rear table. However, the best writing of Haruki is allegedly Kafka on the shore, she added, though she hasn’t read it yet.

Where did this all take place? Between the walls of GoaMama Coffee in Király street. Where one can be part of a much calmer world, the minute one crosses the doorstep. The interior is genius, moreover, it’s all for sale, since we’re talking about the café of GoaMama Home Furnishing shop, which is located next door. The place itself owns great parameters, the arrangement of tables is perfect, the fresh flowers and atmospheric candles intensify the kind of calmness of the soul that a journalist or a blogger needs when writing.

And we got to the point! From now on, I’ll introduce to you cafés and restaurants that have perfect atmospheres and are inspirational to everyone. Most of all for those who want to make an order in their tangled thoughts, accompanied by a nice lunch or an aromatic coffee, then write these thoughts down eventually. Just like I’m doing it in this very moment.

I think GoaMama is a perfect start for a series like this, since it fairly represents the spirit that says details do matter in a good café. Whether it’s about the interior, gluten-free cookies and cakes, or the kind service. On a nice morning I visited them again, so that with the help of Zsófi Jámbor photographer I can show you all those unique experiences a guest receives along with the morning coffee and croissant, in case she/he starts the day here.

Let’s take a look at the fascinating details!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s