EVENTS/FASHION WEEK

Honest Beauty & Free Spirit

Emlékezetes pillanatok

Még mindig bőven akad sok izgalmas pillanat legutóbbi utazásaim és élményeim kapcsán, amelyeket időről időre szeretnék megosztani veletek a következő szezonig. Az egész napos rohangálás és intenzív impulzusok során rengeteg képes anyag is összegyűlt (helyszín: London Fashion Week), ezek közül íme az egyik nagy kedvencem. Ez pedig nem más, mint az 1924-ben alapított brit márka a Belstaff londoni prezentációja.

Itt most tennék is egy gyors kitérőt!

Nagyon érdekes megfigyelni a kelet-európai és a nyugatabbra fekvő országokban található elnevezéseket a kollekciók repezentálása kapcsán. Ugyanis a London Fashion Week ideje alatt a prezentáció felér egy exkluzív bemutatóval (díszletek, installációk), ahol szintén jelen vannak a modellek, teljes smink és haj koncepcióval, akárcsak egy nagyobb show keretein belül. Ezzel szemben Magyarországon már a vállfán történő exkluzív “tapogatást” is a prezentáció kategóriába sorolják a legtöbb esetben. Ez a brit fővárosban leginkább csak a “collection preview” elnevezésnek felel meg. Ennek okaiba most nem is mennék bele (nyilván az egyik legfontosabb tényező a rendelkezésre álló budget), mert egy külön bejegyzést megtölthetnék a témával kapcsolatos gondolataimmal.

A legújabb Belstaff kollekció a nőiség egy olyan oldalát hivatott bemutatni, amely bátran megmutatja a természetes szépség és kényelmes elegancia különös egyvelegét. A prezentáción vizualizált nőideál nem riad vissza a határoktól, igenis bátran és egyszerre tudatosan (akár funkcióközpontúan) öltözködik, állítja össze ruhatárát.

A szabad szellemiség és a végtelen szabadság kettősét tovább erősíti az inspirációs forrásként is feltüntetett Amelia Earhart (az első jelentős – amerikai – női pilóta) és Amy Johnson (ikonikus angol pilótanő) munkássága. Ezáltal pedig egy rendkívül dinamikus, izgalmas és minden ízében hordható kollekció fog idén a boltok polcaira kerülni a hidegebb szezon beköszönte után.

 Rétegesen is stílusosan


Memorable moments

There are some still exciting moments related to my latest travels and experiences, which I’d like to share with you from time to time, until the arrival of the next season. By the all-day rushes and intense impulses I’ve collected many pictured materials (location: London Fashion Week), here’s one of my favourite of the mentioned material, a london presentation of a british brand called Belstaff, established in 1924.

Just a quick side note!

It’s very interesting to examine the used words by representations of collections in Eastern-Europe and western countries. Namely, during the London Fashion Week a presentation is like an exclusive fashion show (decorations, installations), where the models are present, along with a full hair and makeup concept, just like within the framework of bigger shows. In Hungary by contrast, even the exclusive „hanger touching” is classified into the category of presentation, most of the time. This happening is more like a collection preview at the british capital. I wouldn’t start explaining the reason for that (obviously, one of the most important factors is budget), for a whole post could be filled with my thoughts on this topic.

The latest Belstaff collection was made to represent a side of femininity, that bravely shows the unusual mix of natural beauty and comfortable elegance. The female idol visualized at the presentation is not afraid of limits, dresses up and puts her wardrobe together courageously and consciously (either function focused).

The duo of free spirit and endless freedom is strengthened by the works of Amelia Earhart (the first notable american female pilot) and Amy Johnson (iconic english female pilot), as inspirational sources. Hereby an extremely dinamic, exciting and profoundy wearable collection is going to get to the shops, followed by the arrival of a colder season.

Layered but stylish

Camera: Sony / Alpha 5100

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s