CAMPAIGN/COLLECTION

Lick it!

Nyald ki, de tisztességesen!

Szólít fel minket a giccs és trash fúziójának koncepciójára épülő magyar oldal és egyben újonnan született ruhamárka, a Mermaid Tea Party új kampánya. A csodálatos fotókon és a még inkább szemet gyönyörködtető, giccs tengerben úszó videóban maga a márka megálmodója, Nagy Zita szerepel.

Bár a szakirodalom a giccset nem feltétlenül ismeri el a művészet egyik csapásirányának – mondván, hogy egy magát művészetnek álcázó, többnyire kereskedelmi célból létrejött produktumot foglal magába – , mégis bárhogy nézzük, (ha másként nem is) de a boldogság, az életöröm művészetének mindenféleképpen nevezhetjük.

Az itthon egyedülállónak számító és abszolút úttörőnek nevezhető projektről a márka és egyben annak szellemiségének megálmodóját is megkérdeztem.

Mi adta az ihletet az első kollekciód megtervezéséhez?

A Mermaid Tea Party – mint művészeti projekt – már 3 éve létezik, szóval a koncepció adott volt. Amellett, hogy más stílusban is alkotok, a giccs fontos része az életemnek. Ugyanúgy, mint a diplomára tervezett bútoromnál, itt is az új platform jelentette az izgalmat.

Milyen sűrűn várhatók újabb kreációk?

Sok tervem van a jövőre nézve. Új képek, tárgyak és ruhák. Emellett már a következő számon is dolgozunk az Uffalo Steezzel. A következő projekt valószínűleg nyárra készül el.

Nagyon szeretem a sajátos alkotási stílusodat. Mit lehet tudni a kollekcióhoz készült videóról?

Szerettem volna, ha az emberek jobban megismerik a MTP világát. Abban a pillanatban, hogy az ötlet megszületett, megszületett a szám is. Yvein Monq (az Uffalo Steez egyik fele) nagyon jó barátom, és már régóta terveztük, hogy csinálunk együtt valamit. A klippet Harkai Doma készítette, csak úgy, mint a diplomámhoz tartozó reklámfilmet is. Én kitaláltam, mit szeretnék, majd összeraktam a háttereket, amiből ő később megalkotta ezt a csodát.

Összességében milyen visszajelzések érkeztek erre az izgalmas projektre?

Szerencsére nagyon sokan kedvelik. A pólókat persze nem mindenki meri felvenni, de nem is az volt a cél, hogy az egész város sellőnek öltözzön. Ha ezt szerettem volna, akkor hétköznapi darabokat készítek. A pólókhoz úgy álltam hozzá, mintha csak képeket készítenék, mert inkább vallom magam képzőművésznek, mint divattervezőnek.

Lick it fairly!

Says the new campaign of Mermaid Tea Party, which is a newborn clothing brand, and at the same time a hungarian site built on the concept of the fusion of kitsch and trash. Zita Nagy, founder of the brand is on the wonderful photos and in the even more fascinating video, which is floating in the sea of kitsch.

Although the literature does not acknowledge kitsch as one of the course of action of art inevitably – saying it means a product that’s disguising itself as art, and came into existence for commercial purposes – we can still call it the art of lust for life and happiness anyway.

I asked the founder about the brand and its spirituality, that can be called a unique, and absolute pioneer in Hungary.

What gives you inspiration for the design of your first collection?

The Mermaid Tea Party – as an art project – has been existing for 3 years, so the concept was there. Besides creating in different styles too, kitsch is an important part of my life. Just like with my furniture designed for my degree, the new platform meant the excitement again.

How frequently can be new creations expected?

I have many plans for the future. New pictures, objects and dresses. Besides, we’re working on the next song with Uffalo Steez. The upcoming project will be finished by summer, probably.

I like your specific style of creation. What can we know about the video made for the collection?

I wanted people to get to know the world of MTP better. The moment the idea was born, so was the song. Yvein Monq (one half of the Uffalo Steez) is a very good friend of mine, and we’d been planning to do something together for a long time. The clip was made by Doma Harkai, just like the ad for my degree. I found out what I wanted, put the backgrounds together, from which he later created this wonder.

What kind of feedbacks did you get about this exciting project?

Many people like it, fortunately. Not everyone dares to wear the t-shirts, though, but to dress the whole city up like a mermaid was not the aim, either. If i wanted that, i would have made everyday pieces. I approached to the t-shirts as if they were pictures, because I’d rather think of myself as an artist, not a fashion designer.

Fotók: Szombat Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s