ART

Optical / Dynamic

“Arte Programmata”

Ez alkalommal egy izgalmas londoni kiállításra szeretnélek meginvitálni benneteket. A “The Mayor Gallery” falai között tekinthető meg Alberto Biasi olasz művész alkotásaiból prezentált időszaki tárlat, amely az alkotó 1959 és 2012 között megálmodott vízióit hivatott reprezentálni.

Biasi rendkívül jelentős életművet tudhat magáénak, éppen ezért az olasz kortárs művészet egyik meghatározó alakja. A hatvanas évektől a kinetikus művészet “Arte Programmata” ágát gazdagította alkotásaival, amely többek között az optikai-érzékelési kutatások előfutárának is tekinthető.

Interdiszciplináris művészetnek is tekinthetjük az ilyet, átjárási lehetőséget biztosít a tudományok és művészeti ágazatok határmezsgyéje között.

A londoni galériában az “Optical / Dynamic” sorozatot vehettem szemügyre és készíthettem róla pár képet. Az itt megtekinthető darabok az optikai kompozíciók és az egészen izgalmas, nagyon vékony, olykor kétszínű műanyag sávok (pontosabban csíkok) segítségével teljesedhetnek ki. A kiállított művek érdekességei közé tartozik az is, hogy nem csak kinetikusak, de egyszerre interaktívak, ugyanis a látogató helyváltoztatásával megegyezően a képek is más, illetve új „élményt” nyújtanak.

Változatos aspektusok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s