ART/EVENTS

Choices, chances, changes

 

Egy teljes hét a kultúra és művészet jegyében

Szerettem volna bemutatni egy számomra kedves és izgalmas kezdeményezést, elvégre a Design Hét nem csupán a Central European Fashion Days-ről szól. Megannyi izgalmas, értéket hordozó program kínálja magát napokon keresztül. Olyan események, melyeket kár lenne kihagyni.

A TOBE Gallery véleményem szerint az egyik legközvetlenebb, a kortárs művészetet preferáló és azt a legjobban reprezentáló (a látogatók megszólítása tekintetében kétségtelenül) galéria a városban. Kiállításaik megannyi tehetséget vonultatattak fel a az elmúlt közel egy évben. Bea és Tomas, a galéria vezetői több venezuelai művésszel és hazai fotóművésszel dolgozott már, azonban a jelenlegi tárlat egy kicsit kilóg a sorból, s ez által még inkább felkeltheti minden művészetrajongó figyelmét.

Egy ígéretes  megnyitóra szeretnélek meginvitálni benneteket, ugyanis hétfőn (október 6.), este hét órakor saját szemünkkel lehetünk tanúi valami egészen különleges kollaborációnak. Ez pedig nem más mint az “AGES : CHANGES” című tárlat, amely két művész közös projektje, ráadásul fantáziájuk és művészi énjük a TOBE Gallery falai között ölt testet jövő héttől.

Adott egy tehetséges osztrák fotográfus és egy magyar ékszertervező. Claudia Kraus és Vági Flóra (az ékszerművész egyébként Londonban, Firenzében, sőt még Mexikóban is tanult) közös projektje a saját művészetük egymásra történő reflektálására épül, s azok összességében a belső szépségre, az elmúlásra túl nagy hangsúlyt fektető társadalomra, s persze a természet örök körforgására.

“Az alapanyagok, amelyeket kiválasztok és amikkel dolgozom ‘hordozók’. Magukban hordják a múltjukat és egyúttal a képességet arra, hogy valami mássá alakuljanak. Minden darab élt már korábban, növekedett, fejlődött és elért egy végső állapotot, amikor egy olyan változás következett be, amely az addigi létformáját lezárta.”  – Vági Flóra, művészetéről

Tomas és Bea saját kis világában mindig garantált a kellemes légkör, s a művészetet – felesleges feszengés helyett – egy baráti hangvételű közegben tehetjük magunkévá. Találkozzunk hát holnap este és éljük át együtt az idő múlását!

További információkért látogassatok el a TOBE Gallery Facebook oldalára!

“TIMELESS BEAUTY”

“MAN IN THE MOON”

“AFTER THE STORM”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s