EVENTS

WE ARE – 09/25

we are cover

Tolerancia, önelfogadás és önkifejezés.

Már régóta szeretnék a CUP OF FASHION divatelméleti és divattörténeti témafelvetései mellett valamilyen sokkal nagyobb tömeget érintő társadalmi üggyel foglalkozni. Most eljött az idő!

Szeptember 25-én, este 7 órától megnyílnak Liszt Ferenc téren található CIRCUS kapui, ugyanis megrendezésre kerül az első “WE ARE”. A kezdeményezés ötletét egy kedves barátnőmmel és egyben kollegámmal, Szkiba Zsuzskával hívtuk életre, hiszen mindketten küzdünk valamiért, egy-egy olyan eszméért, amely mögött érték van, s abban is egyetértünk, hogy ezek több figyelmet érdemelnek. A jelenleg Milánóban élő Zsuzskával nem most találkozhatnak először a blog olvasói, hiszen a beautywithplus.com írója már részt vett egy korábbi szakmai kerekasztal-beszélgetésemen, ahol a plus size témával kapcsolatban felmerülő kérdéseimre válaszolt.


Mennyire vagyunk befogadók és elfogadók? Mitől függ egy társadalom tolerancia szintje, milyen szerepe van az egyénnek? Mi számít egyedinek és ki a különc? Mindenképpen beolvadni vagy megéri kilógni a sorból?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ Zsuzskával közös kerekasztal-beszélgetésünkön.

Vékony, divatos, kövér, egészségtelen, meleg, különc… csak néhány címke, amelyeket egymásra aggatunk anélkül, hogy meg akarnánk ismerni a másikat. Ránézünk és egyből ítélkezünk, betesszük egy képzeletbeli skatulyába, felruházzuk (többnyire) negatív tulajdonságokkal, nem túl szívmelengető jelzőkkel, miközben csupán a felszínt kapargatjuk.

Az kezdeményezés mellett az egyik legtöbb társadalmi kérdéssel/problémával foglalkozó divatmagazin is kiáll, mégpedig a Marie Claire, így a szerkesztőség jóvoltából minden néző egy ajándék lapszámmal lesz gazdagabb az este folyamán.

Akkor jöjjenek a kerekasztal-beszélgetés résztvevői!

cimkekevi

Plus Size modell & divatfotós

Évivel korábban már több ízben is találkozhattak a blog olvasói, hiszen az oldal állandó fotósa, illetve plus size modellként részt vett egy korábbi Cup of Fashion beszélgetésen, amely a pluszos szépségeket állította középpontba. A fiatal és rendkívül tehetséges leányzó egyre több helyen bukkan fel, amelyet egyszerre köszönhet kiemelkedő talentumának és gyönyörű formáinak. A hab a tortán, hogy az októberi Marie Claire hasábjain dupla oldalon mutatja meg csodás idomait. A fotó apropója “A bőr, amelyben élek” kampány, amely a nők bőrápolási szokásira és annak fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Évi modellként és fotósként egyaránt nyilatkozik a szépség és a karakterisztikusság határmezsgyéiről, amely a téma teljes körű körüljárásához elengedhetetlen.

cimkekanna

A Dove Magyarország képviselője

Mindenféleképpen szerettük volna, hogy a Dove, mint nemzetközi színtéren a nők önelfogadását segítő világhírű brand is megjelenjen az első “WE ARE” megmozduláson. Felkeresésünkre a hazai iroda biztosított minket támogatásukról, így rendkívül boldogok vagyunk, hogy Gábos Anna, a Dove Magyarország managere is részt vesz a fontos kérdésköröket boncolgató beszélgetésünkön. 2013-ben például a márka hazai irodája önbizalomépítő üzenetekre cserélte az oly’ gyakori negatív kicsengésű hirdetéseket. A Dove teljes mértékben szembement a manapság csupán a tökéletességet hajszoló reklámiparral, amely éjjel-nappal fogyásra vagy éppen plasztikáztatásra ösztönöz. Egy a teljes világot behálózó vizsgálatuk (további információk) szerint a nők 80 %-a irigyel valamit a barátnője külsején, s csupán 4 % az a réteg, amely magát szépnek tartja. Ebből adódóan a csütörtök este többek között a Dove egyik legerőteljesebb szlogenjének szellemiségében fog zajlani. Miszerint: “Minden valódi nő gyönyörű!”.

cimkeklilla

Személyi stylist

Lendvai Lilla szintén ismerős lehet mindenkinek. Az elsősorban személyi stylistként ismert leányzó megannyi területen próbálta ki magát (ezzel is lerombolva a női nemmel szemben támasztott negatív sztereotípiákat a sokrétű tehetség kapcsán). Jelenleg az egyik kereskedelmi televízió új műsorában reprezentálja gasztronómiai vízióit. Lilla meglátásai nagyon fontosak a téma kapcsán, hiszen a legtöbb önbizalomhiányos ember többek között a divatiparnak “köszönheti” lelki sebeit. Véleményünk szerint az embernek néha egyszerűen csak egy pozitív visszacsatolásra, vagy éppen egy szakmailag elismert személy biztató és támogató szavaira van szüksége. Lilla neve a garancia arra, hogy mindenki, aki problémákkal küszködik a hétköznapokban az öltözködés és az önreprezentáció kapcsán, választ kaphat kérdéseire és egy hatalmas adag önbizalommal fog távozni a beszélgetésről.

Pszichológus & LMBTQ aktivista

Természetesen a tolerancia és önelfogadás topicok nem csupán a női nem önbizalomhiányáról szól, melegjogi szempontból is legalább ennyire releváns. A “WE ARE” egyik legfőbb célja, hogy összehozza az embereket. Méghozzá rendkívül eltérő egyéneket, akikben mégis van valami közös. A kiegyensúlyozott életre való törekvés és az egyenjogúság elérése iránt táplált küzdőszellem. Milanovich Dominika pszichológus és LMBTQ (Leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű & queer) aktivista a téma egy másik aspektusára fogja felhívni a nézőink figyelmét. Úgy gondoljuk, hogy nagyon összetett folyamatok zajlanak azokban a fiatalokban, akik egyfolytában szembesülnek a társadalmi normákkal, s emiatt másságukat esetlegesen defektusként élik meg, sőt olykor “hibaként”. Dominika mesél a Budapest Pride-ról, saját tapasztalatairól és arról, miképp élhetjük meg önmagunkat, mind testi, mind pedig lelki szempontból.

A belépés díjtalan!

Facebook Event

Eredeti fotó: William Klein

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s