EVENTS/NEWS

CUP OF FASHION – I am Contemporary

iamcontboritomeg

Kortárs kultúra a divatban.

Közeledik a hetedik CUP OF FASHION! Augusztus 21-én, este 7 órakor újra eljön az idő, hogy megtöltsük a WNDRLND kertjét és a hangulatos atmoszféra mellett élvezzük egy kicsit a nyár utolsó estéit, természetesen mindezt a már jól megszokott csészényi divat kíséretében. Azonban ezúttal mást is felszolgálunk, hiszen mindezt egy hatalmas adag kortárs kultúrával koronázzuk meg.

Hogyan nyer létjogosultságot a kortárs kultúra és művészet a tervezői szférában? Miképp inspirálódik a tervező a kulturális impressziókból? Mennyire lehet sikeres egy esetleges kortárs művésszel történő kollaboráció? Milyen megnyilvánulási lehetőségeik vannak az alkotóknak, illetve hogyan köthető össze a divat világa és a különböző médiafelületeken való megjelenés a művészeti galériákkal?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésköröket próbálunk megválaszolni vendégeimmel, akik mindannyian más-más területről érkeznek, de egy valami biztosan közös bennük, mégpedig a munkájuk iránti szenvedély, alázat és az abban rejlő mérhetetlen kreativitás.

A tehetséges tervezők hazánk egyik első számú márkáját igazgatják, a NUBU-t. Ráadásul nem is olyan régen piacra dobták a brand kedvezőbb árfekvésű almárkáját, a Nude By NUBU-t, amely csakúgy mint az eredeti, hatalmas sikernek örvend a hazai tervezők rajongói körében. Kollekcióik mindig valamilyen megalapozott művészi értékkel bíró koncepcióra épülnek, legyen az egy szoborpark vagy éppen egy ikonikus épület architekturális elemei. Adél és Judit mesélnek többek között a tervezés folyamatáról és az együttműködésekben rejlő lehetőségekről egyaránt.

Bea és Tomas nem csak a munkában, hanem a magánéletben is egy párt alkotnak. Nem is olyan régen megnyitották első galériájukat, amely a TOBE Gallery nevet viseli, s ezen rövid – a megalapítás óta eltelt – idő alatt is hatalmas siker övezi kiállításaikat, s rengeteg online és offline felületen találkozhatunk egyedülálló programjaikkal. Ráadásul a köztük lévő irigylésre méltó összhang csak tovább emeli közös projektjeik színvonalát. Bea és Tomi többek között a téma művészettörténeti kérdéseire fognak választ adni minden kedves nézőnek. Nem mellesleg aktuális kiállításuk minden művészetrajongó számára kötelező, hiszen az Amalia Pereira alkotásait felvonultató program rendkívül megrendítő, ahogy azt már a cím is sugallja: INVOCAR / REME / MORAR, azaz FOHÁSZ / KÜZDELEM / ÉLET!

Linát szinte mindenki ismeri a hazai divatszakmában. A mashKULTURE Juicy felületén hosszú évek óta publikáló újságíró több területen is megállja a helyét, hiszen pár éve már a PS, azaz Pesti Stílus Magazin vezető szerkesztője és írásait sokan olvashatják online és offline formában egyaránt az érdeklődők. Ráadásul nem is olyan régen mindketten a Szputnyik shop és a Trafó közös pólótervezési pályázatának zsűrijét erősítettük. A kortárs kultúrából inspirálódó pólógrafikákat vártak a szervezők, így azt hiszem, hogy a fiatal szerkesztő több ízben is releváns a Cup of Fashion legújabb témafelvetése kapcsán.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Facebook event

UntitledA belépés díjtalan!

iamcon222

Fotók: Farkas Éva
Kreatív koncepció: Andorka Gergő & Csalár Bence
Smink: Kredits Enikő
Asszisztens: Gucsi Niki

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s