EVENTS

CUP OF FASHION – Sexuality

A szexualitás szerepe a divatban.

Július 24-én, este 7 órai kezdéssel újabb kellemes órákat tölthetünk el a WNDRLND elbűvölő világában, ugyanis egy csésze divattal szeretnék kedveskedni minden kedves olvasómnak, vendégeimmel együtt. Szakmai kerekasztal-beszélgetésünk legújabb témája a szexualitás szerepe a divat világában, amely többek között olyan kérdésekre keresi a választ, hogy miképp éli meg egy divattervező önmagát és szexualitását az alkotás folyamata közben, illetve megszólal a művészet – és divattörténész is, aki segítségével időutazásba kezdhetünk az utcai divat múltjában, fókuszálva a sziluettek és nőideál időről időre való áttranszformálására.

Merész anyagok és a hófehér ártatlanság egyvelege.

Anna tehetségének híre hamar bejárta a hazai divatszakmát. 2010-es diplomakollekciója után Londonban töltött három évet, hogy még több tudásra tegyen szert és magába szippanthassa a nemzetközi divatszakma sajátosságait. Tavaly ősszel visszatért Magyarországra és debütáló kollekciójával hatalmas sikert aratott. A fiatal tervező gyakran játszik a matériákkal, így például néhol áttetsző anyagokkal találkozhatunk, melyek kétségtelenül többet mutatnak viselőjük nőies bájaiból, ugyanakkor párosítva mindezt a fehér színszimbolikájának izgalmas fúziójával.

Kacér kivágások, őrülten jó sziluettek.

Katával már több ízben találkozhattak a blog olvasói. Arról nem is beszélve, hogy az első Cup Of Fashion egyik vendége volt, így számára sem lesz idegen a szituáció. Azóta a designer karrierje csak felfelé ível, sikert sikerre halmoz és egyre több magazin, illetve online fórum emeli ki a fiatal tervezők végtelen tengeréből. Legújabb kollekciója a “Crazysexycool” névre hallgat, ráadásul a tervező egy sajátos jellemzője, hogy kreációin izgalmas kivágások figyelhetők meg, látványos anyaghasználat kíséretében. Ennek fényében pedig nem is volt kérdés, hogy Kata is asztalhoz ül és elmondja véleményét az adott témáról.

Visszatekintés a múltba az utca kontextusában.

Ildikóval még évekkel ezelőtt ismerkedtem meg. A blogom indulása előtt ugyanis közel két évig a Street Fashion Budapest csapatát erősítettem és írtam a blogjukra. Ildikó online, utcai divattal foglalkozó, képes archívuma akkoriban mindenhol jelen volt. Konferenciát, kiállítást, utcai bemutatókat szerveztünk. Ezidő alatt rengeteget tanultam, így mondhatni neki köszönhettem azt az egyre növekvő bátorságot magamban, amelynek hála elkezdtem a saját felületem beindítását. Ildikó művészet – és divattörténeti ismeretei és muzeológusi karrierje garantálja a szexualitás divatban való reprezentálásának teljeskörű körüljárását, így izgatottan várom beszélgetésünket.

Szexualitás a pszichológus szemével.

Kinga neve ismerősen csenghet a blog olvasói számára. A fiatal pszichológus gondolatai már több alkalommal és több témában felkerültek egyes bejegyzéseimbe. Ilyen írás volt a fekete szín kultikusságáról szóló cikkem vagy éppen az egyediség dilemmájával foglalkozó gondolatmenetem, amelyben Kinga bővebben is kifejtette véleményét. Úgy gondolom, hogy a szexualitás kérdéskört kár lenne egy pszichológus jelenléte nélkül boncolgatni, hiszen más aspektusból történő megközelítései csak emelhetik az este színvonalát és erősíthetik a beszélgetés szakmai megalapozottságát.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Facebook event

A belépés díjtalan!
sex
Fotók: Farkas Éva
Kreatív koncepció: Andorka Gergő & Csalár Bence
Smink: Kredits Enikő
Asszisztens: Gucsi Niki

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s