ART/NEWS

A hónap művésze: Mathilde Roussel

chrys_mathilde_roussel_giraudy_ca_pousse1-e1336746088668

Valami kétségtelenül friss & zöld.

Az élet megállíthatatlan körforgása öltött testet Mathilde Roussel, párizsi származású művész fantáziája által. A korábban New York-ban egyaránt élő artist megannyi elgondolkodtató alkotással örvendeztetett meg minden kortárs művészetre nyitott elmét. Elég csak megemlítenem a L.A.D.T.Symbiose, “Mue vagy éppen “25.08.79 című alkotásait, projektjeit. Jelen esetben én a legutóbbit választottam bejegyzésem fő témájául, az alkotó egy alapvetően végtelenül triviális folyamatot reprodukált, mégpedig az öregedést, az idő elmúlását.

Kifejezetten izgalmasnak tartom azon párhuzamot az installációkban, minek által a nyers anyaghasználat, tehát a természet bevonásával juttatja kifejezésre az egész folyamatot egy modern világban. Egy olyan helyen, ahol a technika fejlődése megállíthatatlanul dübörög, nap mint nap találnak fel csodaszereket, mégsem tudjuk, miképp lehet megállítani az öregedést, csupán küzdeni lehet ellene, bár végül úgyis felülkerekedik mindannyiunkon.

Az anatómiai értelemben élethű (antropomorf) fűszobrokat újrahasznosított fémkeretből építették, melyet aztán Mathilde földdel töltött fel, melybe milliónyi apró “életet” ültetett, hogy a születés után az idő áldozataivá váljanak, akárcsak maga az ember. A búzafűmaggal telített installációk 2010-ben, New York városában kerültek kiállításra, hatalmas sikerrel.

“ça pousse!”

“Növekszik!”, az installáció hivatalos elnevezése

large

mathilderoussel09

LN-MATHILDE-ROUSSEL-2

379337_504709729572705_783579803_n

23_mathilde_roussel_livesofgrass_37_v3

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s