EDITORIAL/NEWS

New Wave #3

Nem célom az univerzális szépségideál elérése. Én valami sokkal különlegesebbet keresek.

A “New Wave”, azaz az új hullám szellemiségében született promóciós anyagunk utolsó felvonása jelenti a legtöbbet számomra. Amióta írom a blogomat, a minőség mellett a második legfontosabb szempont a következetesség volt (és maradt is). Ennek fényében készült jelen koncepció azon aspektusa, miszerint az új fotókon néhány ruhadarab, illetve kiegészítő visszatér a blog történetéből, transzformálva azt,  fehér mivoltában, ezáltal az összhatás tekintetében egy izgalmas és egyben homogén, az eddigi munkáinkat összegző divatanyagot létrehozva.

Parafrázis attribútumokkal.

Önvizsgálat, miközben a helyes utat keresed.

Sármán Nóra messze földön híres precíz és lehengerlő kreációiról. Ezúttal egy esküvői maszk formájában öltött testet Nóri talentuma, amely minden kétséget kizárólag az eddigi legmerészebb kiegészítő az oldalam történetében. A “The Saint” egy korábbi Cup of Fashion kampányra reflektál, amely a Trash-t mint művészeti kifejezést vette górcső alá és amelynek kampányában egy sokkal egyszerűbb fátyol egyaránt feltűnt. Kreatív csapatommal újradefiniáltuk a korábbi Ív&Candie páros által készített fotót és a belőle sugárzó életérzést. A második nosztalgikus emócióval elöntő elem a fehér Nubu kabát, amely fekete változatára tavaly decemberben az első Nubu x BenceCsalar kollaboráció keretein belül figyelhettetek fel. Íme a végeredmény!

 

 A futurisztikus paradicsom megélése.

Az alábbi összeállítás az egyik kedvencem. A “The Future Child” névre hallgató fotók a jövőbe tekintő oldalát közelítik meg a divatnak. Arról nem is beszélve, hogy teszik mindezt kizárólag magyar tervezők kreációi segítségével. Például a hazai designkultúra egyik igazi gyöngyszemével, a Mrs Herskin márka közreműködésével. A lányok egyik mestermunkája, az ezüst keretes ásványszemüveg visszatért. Ez a különleges kiegészítő szintén egy korábbi Cup of Fashion kampányban tűnt fel, amelynek témája az Y Generáció volt. Jelen esetben megdobva mindezt egy gyönyörű KataSzegedi ezüst kabáttal, mégpedig a 2014-es AW kollekcióból, amely nemzetközi színvonalú kampányáról nem is olyan régen olvashattatok már a blogon. A metál hatású gyümölcsök tökéletesen passzolnak a többi textilhez, ráadásul jelképezi mindazon rajongásomat, melyet a fiatal és folyamatosan fejlődő tervezőpalánták iránt táplálok.

 

A természet imitálása a divat kontextusában.

Bár a fotók elnevezése nyilvánvalóan szimbolikus értelmezéssel bír, a Nora Sarman brand fehér, virágos koszorúja, a metál hatású applikált felső, illetve a rojtos KataSzegedi top kétségtelenül (érzetre) egyfajta ártatlanságot sugall. Utóbbi darab esetében fontosnak tartom megjegyezni, hogy Kata legújabb őszi-téli kollekciójában az egyik leglátványosabb matéria ez a rojtos anyag, így nem volt kérdés, hogy valamilyen formában részese lesz a “New Wave” végső koncepciójának. Akárcsak a steril környezet, mely a teljes anyagon keresztül megfigyelhető. Ezesetben egyik nagy visszatérőnk Ruszkai Orsolya magával ragadó gyűrűje. Orsi alkotásai egytől egyig egyediek és garantáltan a legjobb választás, ha valaki egy hamisítatlan magyar ékszertervezőtől szeretne vásárolni. Ráadásul az ékszer nyers kidolgozása szintén a természet adta tisztaságot idézi (akárcsak a koszorú és a zöld szín).

Nagyon izgalmas kihívás és egyben időutazás volt számomra a fenti anyag megalkotása. Kellemes érzéssel töltött el minden egyes momentuma, hiszen ráébresztett arra, hogy mennyit dolgoztam (és a szuper csapatom egyaránt) az elmúlt másfél évben azon, hogy valami újat hozzak létre mindazoknak, akiknek igenis van igényük egy közhelyeket messziről elkerülő divatblogra. Egy olyan felületre, amely nem üres szavakkal bíró együttműködésekre épít, hanem a szakmai tudásra és a folyamatos fejlődésre, amelyet időről időre az olvasóimmal és a barátaimmal együtt élhetek meg.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a támogatást!

Nincs megállás, sűrű évünk lesz!

Fotók: Farkas Éva
Smink & haj: Kredits Enikő
Kreatív koncepció: Andorka Gergő & Csalár Bence
Asszisztens: Gucsi Niki

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s