CAMPAIGN

Repartee

734616_10151314134843999_1482345334_n

Szegedi Kata újabb ragyogása.

Tisztán emlékszem, amikor a fiatal tervező legutóbbi Spring-Summer kampányképei elkészültek és az egyik online magazin szerint az Éder Krisztián által készített fotósorozat túlságosan hasonlított az egyik Saint Laurent Paris kampányra. A hab a tortán az volt, hogy mindezek után még azt is kijelentették, hogy a hazai brand logójának typoja a megszólalásig hasonlít a világhírű divatházéhoz. Szakmai tudásból jeles.

Már az első kritikát sem éreztem túlságosan erősnek, mondhatni szakmailag megalapozottnak a fotók kapcsán (sokkal inkább személyeskedésnek), ugyanakkor elképesztőnek tartom, hogy egy magát újságírónak tartó személy, akinek nem csak feladata, hanem kötelessége a divat világában való non-stop tájékozódás, egy ilyen kijelentést tegyen. Miért? Kata logója jó pár évvel megelőzte a híres Yves Saint Laurent divatház névváltását, s ezáltal az azzal járó (az újságíró által is említett) új betűtípust és logót egyaránt.

Miért tartottam fontosnak elmondani mindezt?

Szegedi Kata legújabb AW kollekciójának debütálása után – amelyről már korábban is ódákat zengtem a bemutató kapcsán – újabb hullámban tért vissza a blogra. Kata alkotott, akárcsak Éder Krisztián, aki ezúttal ismét a márka arculatához teljes mértékben illeszkedő anyagot tett le az asztalra. A képeket teljes mértékben áthatja azon szellemiség, amelyben maga a kollekció is megszületett a tervezőnő műhelyében. Felhasználva az Atelier-t és környezetét, hiszen aki járt már Kata showroomjában, annak ismerősek lehetnek a lépcsőház kontrasztos, jellegzetes burkolatai, illetve a környéken található markáns architekturális elemek. Kettejük közös alkotása a városi céltudatos lány, aki egyszerre magával ragadó és stílusos, miközben a pezsgő fővárosi éjszakát járja és minden tekintetet magára vonz.

Ütős kollekció, ütős topmodell.

Külön kuriózum a legfrissebb kampány főszereplője, Gáll Franciska, aki igencsak nagy névnek számít a modellvilágban. A fiatal (és egyben gyönyörű) leányzó dolgozott már a Gucci divatházzal, ráadásul Axente Vanessa mellett ő is bemutatkozott a Dior kifutóján. Raf Simons egy zseniális elme, egyszerűen elképesztő víziókkal örvendeztet meg minket szezonról szezonra, így különösen nagy büszkeséggel tölt le a fiatal topmodell sikere.

Lássuk a képeket!

Fotó – Éder Krisztián
Smink – Kovalik Natasa (MAC)
Haj – Barsi Balázs (mod&co, Kevin Murphy)

One thought on “Repartee

  1. Visszajelzés: New Wave #3 | ⎮BENCECSALAR⎮

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s