ART/NEWS

A hónap művésze: Nádler István – ZAKO X BenceCsalar

nadler

Itt az ideje egy kis újításnak és több időt szentelni a magyar képzőművészeknek.

Mert megérdemlik.


Áprilisban Hincz Gyula tanítványa, Nádler István lesz a hónap művésze a blogon. A Kossuth- és Munkácsy-díjas festő a neoavantgárd alapítói közé tartozik.

“Festészete egyszerre kapcsolódott a Kassák-féle történeti, magyar konstruktivista avantgárdhoz és a kor egyetemes neoavantgárdjához.”

A hard edge-iskolát végigjárt művész korábban stilizált folklórelemekkel dolgozott, mindezt azonban festészetének még geometrikus szakaszában, hiszen később visszatért a lírikus és érzelmekkel teli, oldottabb technikákhoz. Művészetének alakulását és egyben fejlődését nagyban befolyásolta a konstruktivizmus, illetve szürrealizmus egyaránt. Akárcsak Claude Debussy csodás muzsikái.

Számomra azonban mégis a távol-keleti (japán) tradicionális zenék, illetve tibeti szertartások izgalmas világából való merítkezése, inspirálódása a leginkább lenyűgöző.

Metafórikus motívumok.

Nádler István elképesztő módon tudta beépíteni sajátos absztrakcióit a gesztusfestészet lehengerlő tengerébe. A neves képzőművész a mai napig megörvendezteti követőit legújabb munkáival, hiszen Budapesten és Feketebácson él & alkot.

nadler_nr10.jpg

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


 

zakoxbence

A blog rendszeres olvasóinak nem újdonság, hogy zömében a hazai tervezőkre igyekszem fókuszálni. Fontosnak tartom a rengeteg tehetség támogatását és segítését. Imádom a friss és merész gondolkodásmóddal megáldott fiatal tervezőket, s a ZAKO Clothing márkáról is többször olvashattatok már a blogon. Arról nem is beszélve, hogy a tervezőpáros (Hidvégi Éva & Domokos Mihály) készítette el az idei Glamour gála ruhámat, amelyet hamarosan az oldalon is reprezentálok (kár lenne kihagyni).

Ennek apropóján jött az ötlet, hogy mi lenne, ha minden hónapban az éppen aktuális kedvenc kortárs képzőművész munkásságát a hazai desigkultúrával együtt ünnepelnénk. Ugyanis mostantól minden hónapban az aktuális blog look-ot inspiráló artist munkásságára reflektálva készítenek el egy-egy ruhadarabot, illetve kiegészítőt. Méghozzá Nektek.

Egy izgalmas kalandra szeretnénk meginvitálni benneteket!

Az alábbi fotókon egy a gesztusfetészet világára és Nádler István munkásságára reflektáló ZAKO felsőt láthattok, amelyhez pár egyszerű lépéssel közelebb kerülhettek és akár haza is vihetitek. Nincs más dolgotok, mint kiválasztani egy kedvenc Nádler-alkotást, illetve egy általatok leginkább kedvelt ZAKO darabot (innen), majd a kiszemelteket kép vagy link formájában elküldeni a blog e-mail címére (bencecsalarblog@gmail.com) , majd várni a sorsolást, amelyre MÁJUS 12-én kerül sor.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s