EVENTS/OUTFIT

Courageux

2014-04-13 19

Bátornak lenni. Önmagadért.

Tisztán emlékszem, amikor tizenévesen egy hosszabb interjút olvastam az ELLE hasábjain Marc Jacobs divattervezővel. Nem munkáról, róla volt szó. Az emberről, aki egy teljes kreatív világ megteremtésén és fenntartásán munkálkodik minden nap.

Ebben a személyes beszélgetésben őszintén vallott önmagáról, életéről és annak mérföldköveiről. Esetünkben azonban talán a legérdekesebb a mellékelt képanyag volt. Marc alkatával és testi adottságaival megtestesíti az univerzálisan tökéletes férfi képét, azonban merész öltözködési attitűdjei hatalmasat dobnak az összképen és egyben merőben paradox hatást keltenek. A fotókon egy térdig érő szoknyát viselt, fekete felsővel, bakanccsal, illetve egy hatalmas Hermès Birkin táskával. Párizsban jártunk. A művész a magazinban publikált fotókon ebben a nem mindennapi összeállításban sétált a francia főváros utcáin és egy érdekes háztetőn. Csodálatos pillanat volt.

Azt hiszem, ez volt az a momentum, amely megihlette a szombati Fashion Week Budapest-re megálmodott outfitemet (és persze Jean Paul Gaultier). Úgy gondolom, hogy bloggerként feladataim közé tartozik új fazonok és “fúziók” létrehozása a divat világában, így a személyes öltözködési szokásaimban egyaránt. Bátornak kell lennem, hogy a bennem rejlő kreativitás kibontakozhasson és inspirálódjak. Ennek eredményeképpen pedig egy MÁS szoknyát viseltem, amelyet Sármán Nóra & Földi Petra együtt álmodott meg évekkel ezelőtt, közös márkájuk gondozásakor.

Valami más, valami több kell.

A férfiak öltözködésében nem új keletű a szoknya. Gondoljunk csak a Givenchy izgalmas világára és Riccardo Tisci szemet gyönyörködtető vízióira a kifutón. A történelem során is számtalan szoknyás férfival találkozhattunk. Olyan korokban, ahol nem divathóbortként, hanem mint funkcióját tökéletes betöltő viselet szerepelt a ruhatárakban. Korunk férfija is egyre gyakrabban kombinálja nemzetközi színtéren egy egyszerű vagy mintás nadrággal (ahogy én is tettem). Hogy miért? A válasz alighanem a merészség felpezsdítő & felszabadító erejében rejlik.

A jelszó: konvenciók nélkül.

Felső, sapka: River Island, Táska: Burberry, Dísz: NUBU, Szoknya: MÁS (Sármán Nóra & Földi Petra) Cipő: Nike Air Force 1

output_W6VJAr

tgfwstreet_59

output_eJHL6c

tgfwstreet_62_b_&_w

Fotók: Kustos Nikolett
Utómunka: Jámbor Erzsébet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s