EVENTS/FASHION WEEK

The Collection

Megfizethető elegancia. Lazán, kisujjból.

Mindig érdekes gondolatokat szül az ember fejében, mikor először lát egy teljes kollekciót  úgy, hogy nincs tisztában annak inspirációs forrásával se előkészületeinek körülményeivel (az esetek zömében ez nyilván így van). Kis idővel a show után lelepleződik a teljes koncepció és akaratlanul is összevetjük a fejünkben korábban megszületett képzetekkel, gondolatokkal, benyomásokkal, illetve természetesen a már látott végeredménnyel.

Csütörtök reggel én is mindenféle háttérinformáció hiányában utaztam el Londonba, hogy a Somerset House csodás atmoszférájában, tesközelből is láthassam az egyik legnépszerűbb brit márka, az F&F 2014/15-ös AW kreációit. Mint azt már korábban is írtam egy bejegyzésemben, a megfizethető divat kérdésköre mindig nagy jelentőséggel bír. Ennek kapcsán az is kiderült, az angol márka célja, hogy abszolút színvonalas ruhákkal és kiegészítőkkel gazdagítsa a divat szerelmeseit. Teszi mindezt immár 11 országban, köztük az apró Magyaroszágon is, ráadásul elérhető árakon.

Az eklektikus luxus érzete.

Elegancia & erotika

A női kollekció lenyűgözőre sikerült. Imádtam az áttetsző fekete csipke és a selyem játékos libbenését a kifutón. Egyszerre érezhettük magunkat a hálószobában, egy intim helyzetben és egy elegáns partin. A csillógó részletek a fényűzést és az élet szeretetét hirdették, természetesen némi sötétséggel és misztikummal meghintve, amely kétségtelenül a szezon sajátja.

 A metál és fémes hatású anyagok remekül mutattak a néhol meglehetősen hivalkodó kivágásokkal és karakteres szabásvonalakkal. A kontraszt, amelyet a szexualitást sugárzó sejtelmes ruhadarabok és a rengeteg műszőrme kínált, egyszerűen magával ragadó volt (alul hivalkodó, felül a kabát miatt mégis zártabb). Kétségtelenül sokan fognak lecsapni a faux fur kabátokra, hiszen abszolút kellemes hatást keltettek, s emelett nagy valószínűséggel ár-érték szempontjából is kifejezetten kedvezőek lesznek. Szintén izgalmas darab volt a boyfriend blézer, amely a nőies és testhezálló sziluett mellett kompenzálta az összeállítás maszkulin mivoltát és így megteremtették az összhangot. A fekete pöttyök szintén többször megjelentek a kollekció egyes darabjain, melyek a feketének szigorúságot és keménységet sugárzó tónusát kellőképpen meglágyították. A női kollekció kifejezetten legizgalmasabb eleme egy fekete tollakkal díszített blézer volt, amely a fény hatására rendkívül izgalmas textúrát adott az egyébként egyszerűbb szabású kreációnak. Egy újabb jó hír, hogy a finomabb, lágyabb színeket kedvelő vásárlók is találhatnak kedvükre valót az újdonságok között, hiszen a púderrózsaszín és föld színek egyaránt fellelhetőek lesznek a fekete drámaisága mellett.

Általában a férfi kreációkkal kapcsolatban jobbnak látom, ha nem várok extrém megoldásokat és feltétlenül újszerű szabásvonalakat, fazonokat. Ez így van jól, hiszen egy street wear márka aligha engedheti meg magának, hogy a hétköznapi férfira extravaganciát és némi színorgiát erőltessen (főleg az AW szezonban). Ezen sajátos filozófiámmal ültem le a kifutó mellé, s azt kell, hogy mondjam, abszolút kellemes csalódás ért.

A dupla soros gombokkal ellátott kabátok és zakók egy szenvedélyes és stílusos dandy világába kalauzoltak el bennünket. Emellett kissé paradox hatást keltett a bomber, amely valljuk be, alapvetően a sportossabb vonalhoz tartozik. Természetesen az elmúlt években ezek a határok elmosódtak vagy teljesen megszűntek a különböző irányzatok között, ezen kontraszt ellenére is nagyon egyben volt a kollekció. Szintén a fent említett konklúziót erősíti a burgundi, méregzöld, illetve grafitszürke különböző árnyalatainak használata, illetve a sötétebb, s elegánsabb tónusú anyagok alkalmazása. A zakók között egyaránt találhattunk egy, illetve két gombos darabokat, de ami talán a legérdekesebb volt, az a három gombos változat. Arról nem is beszélve, hogy meglehetősen magasan voltak elhelyezve, ezáltal pedig a gallér méreteit lecsökkentették a tervezők,  így némi retro életérzés is visszaköszönt  a modelleken.

A teljes kollekciót megnézhetitek Holecz Endre csodás fotóin keresztül, illetve videó formájában egyaránt. 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s