CAMPAIGN/NEWS

Jeremy In Da House

Jeremy Scott sokak számára a divatvilág fekete bárányaŐrült és mindenféle határt és szabályszerűséget figyelmen kívül hagyó víziói a kifutón és az utcán is vonzzák a tekintetet. Hogy ez feltűnési viszketegség-e? Egyáltalán nem. Sokkal inkább egy kreatív elme szárnyalása.

Az amerikai tervező valamikor a késő ’90-es években robbant be a divatszférába, s azóta sikert sikerre halmoz. Mindezt annak ellenére, hogy legtöbbször “hordhatatlannak” titulálják kreációit (ennek megfelelően a Moschino divatház új kreatív igazgatójaként bemutatott első kollekcióját is). Ezen kijelentések kapcsán azonban joggal merül fel bennem a kérdés: miért lenne hordhatatlan? A tehetséges tervező nyilvánvalóan nem a félős és kevésbé bevállalós rétegnek alkot. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos kultúrákban (így például Ázsiában) valósággal istenítik munkásságát. A streetfashion virágzása is ezen országokhoz köthető, éppen ezért nem szabad túl hamar ítélkezni Scott egyedülálló fantáziavilágát illetően.

A tervező és az populáris Adidas brand körülbelül 6 évvel ezelőtt indították útjára hosszútávú együttműködésüket, melyet elképesztő hírverés és siker kísért (pontosabban kísér mind a mai napig). A többek között szárnyas és teddy bear részletekkel gazdagított lábbeliket előszeretettel viselik a hip-hop kultúra nagyjai és divatőrültek egyaránt. Azonban nem szabad megfeledkeni az egész kultusz ízét és energiáját adó első közös kollekcióról sem. A kezdeti tervek szerint Scott csak az Adidas legendás magasszárú cipőjét, a Forum-ot értelmezte újra. A designer pedig már akkor sem igyekezett minimalista és letisztult darabbokkal megörvendeztetni a sportszereket gyártó céget. Selyem JACQUARD anyagból készült el az első cipő, amelyen szétszórt dollárokat (George Washington mindenhol) láthatott a nagyérdemű. A dolog érdekessége, hogy a cipőket egyedileg, kézzel készítették Németországban, mégpedig összesen száz alapdarabot. Ötvenet az amerikai tervező saját szája íze szerint gondolhatott tovább, a többit pedig az Adicolor X Jeremy Scott for Keith Haring collab keretein belül használták fel (utóbbi együttműködés a neves képzőművész munkássága előtti tisztelgés révén jött létre Scott “laborjában”).

Az Adidas és Jeremy Scott kollborációjának gyermekei a fantázia szárnyalásának és a kreatvitás megállíthatatlanságának jelképei.

Mindezen tudás birtokában hatalmas örömmel töltött el az a felkérés, hogy a BP Shop, illetve BP Clothing co. csapata (akik egyébként elsőként hozták be Magyaroszágra az Adidas X Jeremy Scott cipőket) engem bízott meg a hazai kommunikációs anyag elkészítésével. Az amerikai designer világa nagyon közel áll hozzám, így meglehetősen élveztem a munkát. Arról nem is beszélve, hogy a teljes koncepció kidolgozásában Andorka Gergő, képzőművész is aktívan részt vett és ráadásul a mozgalmas, miliőbe tökéketesen passzoló háttér szintén az ő keze munkáját dícséri.

Fogadjátok sok szeretettel!

_MG_0389

Fotó: Farkas Éva
Modell: Jesus Arakhnéi
Art concept: Andorka Gergő & Csalár Bence
Külön köszönet Boros Anettnek a csodás helyszínért & Gyüre Juditnak a hatalmas diszkógömbért!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s