COLLECTION/TALENT

Futuristic Lover

A tökéletes test utáni vágy & mechanisztikus anatómia szimbiózisa a tervezői asztalon.

Abodi Dóra kétségtelenül magába szippantotta a milánói kifinomultságot, az ottani “inspiráló levegővel” együtt, mindezt pedig lehengerlő és irigylésre méltó módon egyesítette saját világával. A tervezőnő szezonról szezonra képes megújulni és azon kevés hazai designerek közé tartozik, aki eltalálja azt a bizonyos mértéket. Azt, amelyet még szabad átemelni egy-egy korábbi kollekcióból a újabba. Nem ismétli önmagát, hanem mer kísérletezni és új anyagokat kipróbálni, s innetől kezdve aligha kérdőjelezhetnénk meg, miért viselik világsztárok ruhakölteményeit, kiegészítőit.

Most pedig megérkezett a legújabb AW kollekciója, amelynek előzetesei már korábban is teljes katarzisba ejtettek.

“Van egy furcsa kötelék ember és gép között.”

Transformers c. film

A teljes lookbook láttán a fenti idézet jutott eszembe. Nem véletlen, hiszen a robotok világa és Hajime Sorayama pikáns és erotikával túlfűszerezett munkái egyaránt inspirálták a tehetséges designert az alkotás folyamata alatt. Ő és az ikonokus Lamborghini Countach (az eredeti autót egyébként Marcello Gandini tervezte és 1971-ben mutatták be Genfben) szögletes és karakteres formavilágának fúziója további szintre emelte a kollekció által képviselt izgalmas jövőbeli látomatást.

Múlt és jövő találkozása: barokk futurizmus

A Dórára jellemző barokk részletek bizonyos tekintetben visszatérnek, azonban újragondolt mivoltukban.  A sokkal határozottabb és keményebb hatást pedig a sötét és fémes színvilág csak tovább fokozza. Az anyaghasználatnak már csak puszta gondolatától nagy valószínűséggel örömkönnyek szöknek  a hazai tervezőért rajongó egyének szemébe. Az egyedileg tervezett printekkel készült selyem, a Swarowski kristálytörmelékkel borított részletek és a hideg fémelemek egy Dora Abodi-féle képzeletbeli “divatutópia” tökéletes részét képezik.

Ahogy azt mondani szoktuk, a kollekcióhoz készült kiegészítők is megérnek egy misét. Javítanám: többet is. A Dora Abodi márka nem egyszer vihetett haza nemzetközi díjakat az érdekes és merész formavilággal rendelkező accessoire-ok miatt. Elég csak a Twin Unisus,Phoenix Egg táskasorozatra, Carpathian Warrior Studded Bag-re vagy éppen 3D star bag elegáns, ugyanakkor formabontó alakjára gondolnunk. A tervező ezúttal sem bízta a véletlenre, hiszen az előbb említett sorozatok bizonyos darabjai új anyagokkal és méretekkel reprezentálják önmagukat az új sziluettek jobbján.

Photo: Vince Baráti
MUA: Reni Vörös
model: Betty@Icon Model Management Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s