ART/COLLECTION/EVENTS

FurlART – Creativity Speaks Italian

_MG_0221

Nehezen tudnám titkolni egy olasz márka, a FURLA iránti függőségemet. Ugyanis az én szememben nem csak táskákról és kiegészítőkről van szó, hanem a kreativitás és minőség magával ragadó egyesüléséről. Ahogyan azt a brand állandó mottója is hirdeti: “Creatvity speaks Italian.” Nagyon boldoggá tesz, hogy kis országunkban egyre több márka, így a FURLA is él annak a lehetőségével, hogy prezentálja legújabb kollekcióit – jelen esetben – a szakma számára. A korábbi press event után, ezúttal egy még impozánsabb helyszínen lehetett szemügyre venni az aktuális SS darabokat, amelyek a megszokott vonalvezetésű és formájú, mondhatni ikonikus accessoire-ok mellett igazi újdonságokat is kínáltak az érdeklődők, illetve szakmabeliek számára.

A Deák Palota adott otthont a kortárs művészet és a FURLA kultikus világának találkozójára.

Mint ahogy a bejegyzés címe is sugallja, itt sokkal többről van szó, mint némi pezsgő kortyolgatásáról. FurlART, amely tökéletesen reflektál arra, ahogyan a szervezők meginvitáltak az általuk teremtett (még ha csak egy rövid időre is) másik világban történő utazásra. A Venus, Candy, Piper Lux, Meridienne és Lotus táskákat mind egy-egy magyar kortárs festő csodás munkájával párosították, mégpedig olyan képekkel, amelyek következetesen utaltak az adott táska színvilágára és az általa közvetített stílusjegyekre.

Pintér András Ferencaki szerint az alkotás fundamentuma a szellemi igényesség – műveiben felfedezhető alkotói kinyilatkozatás és vallomás találkozása a vörös Lotus kiegészítővel igazi élmény volt számomra. Azonban nem szabad megfeledkezni Soós Nóra játékos önkereséséről és az abban részt vevő Piper Lux bag-ről, Veres Adrienn “Vég” című művének és a Meredienne-fazon párosításáról, Podmaniczky Ágnes (kép címe: “Most múlik pontosan”) és a Venus felkavaró találkozásáról, illetve Babos Bertalan Zsili expresszív stílusának az innovatív anyaghasználatáról is híres Candy Bag jobbján való kiteljesedéséről. Utóbbi művész nevéhez köthető egyébként a WDRLND arculata, illetve a Cup of Fashion állandó helyszínének (Púder Bárszínház) lehengerlő belső tere.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy manapság kevés olyan divathírrel találkozhatunk, amelynek nincsen magyar vonatkozása. Nincs ez másképp most sem! Ugyanis a legújabb SS kollekció kampányfotóit Perlaki Márton készítette.

A magyar divatfotósról rengeteget hallhattunk mostanában, hiszen az előző szezonban már a Louis Vuitton is felkérte a tehetséges művészt egy anyaguk elkészítésére. Ráadásul az ő nevéhez köthetjük a legnívósabb divattal és művészettel egyaránt foglalkozó magazin, a The Room megnyerő címlapjait. Perlaki Márton neve garancia a kreativitás tökéletes kiteljesedésére és a nemzetközi szintéren is versenyképes divatanyagok megvalósulására.

Szintén érdemes megemlíteni a kollekcióhoz készült mood videót, amely Davide Bedoni fashion film director nevéhez köthető. A 2012-ben a Gucci divatházzal is kollaboráló művész egy rendkívüli mozgóképes anyaggal tette teljessé a milánói Furla legfrissebb kreációinak világát. A légies könnyedség és a tenger morajlása egyszerre ragadja magával a nézőt egy tengerparti séta során.

A teljes kisfilmet a képre kattintva érhetitek el!

Végül pedig íme pár kép az exkluzív eseményről:

Fotók: Farkas Éva

Nagyon szépen köszönöm a meghívást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s