NEWS

T.H.E.Y.

Többen említettétek, hogy örülnétek, ha sűrűbben frissülne a blog új tartalmakkal. Azonban nem véletlenül kell többet várni egy-egy bejegyzésre. Szeretem pontról pontra átnézni és mások véleményét is kikérni írásaimról. Ennek több oka van, hiszen akár egy művészeti, akár egy divattörténeti témáról van szó, mindig jól jön egy külső, illetve egy objektív szakértői vélemény. Ez nem azért van, mert képtelen lennék önmagamtól véglegesíteni a publikációmat, hanem egyszerűen nem szeretnék abba a hibába esni, hogy következetlenséggel kerüljön nyilvánosság elé egy olyan bejegyzés, amely fontos számomra. Első a hitelesség.

Gondolom észrevettétek, hogy az outfit bejegyzéseim mellett rengeteg írásomhoz saját anyagot készítünk a mostanra már kialakult csapatommal, ami megadja az adott téma esszenciáját. Maximalista vagyok, akárcsak azok az emberek, akikkel nap mint nap van szerencsém együtt dolgozni. Fontosnak tartom, hogy olyan csapattal valósítsam meg a terveimet, akik kellő szakértelemmel, elhivatottsággal, ugyanakor friss és újszerű látásmóddal rendelkeznek. Amikor megszületik egy vizuális koncepció, beindul a brainstroming, így mindenki megoszthatja a másikkal meglátásait, esetleges javaslatait, módosításait, amivel még tökéletesebb lehet a szemmel látható élmény, amelyet a végeredmény kínál.

A jelenlegi fotókat némi kommentár illeti. Egy kedves barátnőm, Kredits Enikő sminkes vizsgamunkája, amely az egyik örökzöld Woody Allen mozgóképből inspirálódott, mégpedig a Süti, nem süti (Small Time Crooks) című filmből. A teljes sorozatból ezt a két képet szerettem volna kiemelni, mert ezek állnak hozzám a legközelebb. Enikő egyébként a KREA Kortárs Művészeti Iskola tanulója, de dolgozott már a Marie Claire és a Glamour magazin számára egyaránt. Roppant tehetségesnek tartom, arról nem is beszélve, hogy nincs annál jobb, amikor mindez kreativitással és leleményességgel párosul (Enikő sosem esik pánikba, ha nem megy simán egy anyag elkészítése – ami valljuk be, állandóan megtörténik).

A fotóimat általában a csodás Farkas Évi készíti, akivel azért is külön élmény dolgozni, mert ő az a divatfotós, aki a kamera mindkét végén szokott brillírozni. A fotózás mellett plus size modellként sokkolja lehengerlő szépségével a divatrajongókat. Évi élt és dolgozott Londonban is, sőt gyakran visszalátogat egykori lakóhelyére. Bár még nem olvashattátok sehol, de a gyönyörű és tehetséges leányzó idén ismét fellép a British Plus Size Fashion Weekend kifutóján és képviseli a magyar lányokat. Nem mellesleg Ő készíti Kármán Orsi ékszerkollekcióinak (Karman Jewelry) kampányait, illetve többször szerepelt a Glamour Online felületén, mint az egyik legígéretesebb plus size szépség.

A hajam mindig egy érdekes sztori. Bár az alábbi fotókon YiCheng Ji keze munkáját dícséri a frizurám, a legtöbb munka során Fábián Zsani az abszolút kedvencem. Ami a munkakapcsolatunkat illeti, egy nagyon érdekes egymásra találásról beszélhetünk. Ugyanis Zsani ugyabban az észak-magyarországi kisvárosban töltötte gyerekkorát, ahol én is. Személyesen azonban mégis csak a divatszférán belül ismerkedtünk meg. A fiatal tehetség a Hajas Szalonban dolgozott évekig és rengeteg díjat zsebelt be (abszolút megérdemelten). A Glamour Fashion Blogger Party kampányképein látható hajköltemények és a türkizkék hajam is Zsani fantáziájának szüleménye. Csak imádni lehet!

Nagyon hálás vagyok, hogy ezekkel az elképesztő emberekkel valósíthatom meg elképzeléseimet. Megtaláltuk a közös hangot és összekovácsolódtunk, mindezt mégpedig a saját szakmánk iránti végtelen alázat révén. Pilinszky János szavaival élve:

 Az alázat, az igazi tudás és az igaz megismerés kapuja.”

82pNJuFNyf6mXqJJyokYACeSI0DJ57QdIaXd5nBdwik

Fotó: Eva Farkas Photography 

Egy igazi modell mellettem: Nemes Zoé (ruhája: Navona)

Smink: Kredits Enikő – smink & styling

Haj: YiCheng Ji

Zakó és nadrág: ZAKO

One thought on “T.H.E.Y.

  1. Kivancsi vagyok a kepsorozot tobbi reszere is! Egyebkent abszolut erezheto a maximalizmusod. Be kell valljam, hogy csak nemreg “talaltam rad”, egy igazan igenyes platform a blogod, orom olvasni, csak igy tovabb, Bence! 🙂
    Anami
    http://www.anamiblog.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s