COLLECTION/EVENTS

A városi misztikum születése – H&M Spring – 2014

Mindig igyekszem a magyar tervezőket és csodás munkáikat minél inkább támogatni és ismertebbé tenni, hiszen megérdemlik és végtelen büszkeséggel tölt el minden sikerük. Azonban el kell ismernünk, hogy egy mai egyetemista pénztárcája inkább a fast fashion márkák áraihoz van szabva. Ezt sosem tartottam elítélendőnek, hiszen több írásomban is megemlítettem, hogy igyekszem ennek pozitív oldalát nézni. Jelenleg egy olyan generációt látunk felnőni, amelynek trendérzékenysége egyre nagyobb méreteket ölt. A high fashion Világ produktumaira való reflektálás az H&M egyik specialitása. Elképesztően gyorsan reagálnak a legújabb trendekre és minden körülmények között a megfizethető divatot képviselik világszerte.

Délutánomat az H&M Showroomjának falai között töltöttem, ahol végre lehullt a lepel a 2014-es tavaszi kollekcióról. Kellemes csalódás ért, ugyanis a brand legújabb kreációi kétségtelenül zseniális kulcsdarabokat tartalmaznak.

A városi stílust képviselő ruhák és kiegészítők egyaránt aprólékosan kidolgozottak. A grafikus minták és a fémes hatású felsők mellett patchwork-dzsekiket (a patchwork a foltvarrott anyagok angol megfelelője) is találunk. A sziluettek keménységének ellensúlyozása érdekében rengeteg fodorral találkozhatunk a következő szezonban. Accessoire tekintetében sem kellett csalódnunk, hiszen a karakteres és olykor eléggé termetes bizsuk sokkal misztikusabbá varázsolják az összhatást, amelyet egy combig érő csizmával tehetünk még inkább teljessé.

Hála Andreas Löwenstam (a márka vezető férfiruha-tervezője) innovatív és merész vízióinak a következő szezon sem épp  a visszafogott mintákról és színekről fog szólni a férfiak részlegén. A brand ugyanis a külföldön évek óta hódító elegáns és sportos szabásvonalakat ötvözte, mindezt pedig elegánsabb dzsekik és lezserebb fazonú zakók segítségével. Külön kiemelném a 3D-s neccet tartalmazó kötött kreációkat, illetve az olykor valóban kissé absztrakt, organikus mintákat.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Köszönöm a meghívást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s