NEWS

Chic De Tous Les Jours – Garance Doré

Mindannyiunknak vannak példaképei vagy legalábbis olyan inspiráló személyek akikre felnézünk. Irányukba egyszerre tanusítunk tiszteletet és alázatot, némi rajongással megfűszerezve, valahányszor találkozunk legfrissebb munkáikkal.

Garance Doré és munkássága jelenleg az első helyen áll az inspirációs forrásokkal teletűzdelt képzeletbeli listámon. A párizsi nő, aki 2006 júniusában kezdte el blogját írni (garancedore.fr), s mindezt saját elmondása szerint egy kellemes kalandként fogta fel. Egy olyan utazást várt az oldaltól, amelyben az olvasókkal való kommunikáció az első és legfontosabb. Garance előszeretettel osztja meg és illusztrálja saját rajzaival bejegyzéseit. Ezáltal egyszerre nyújt önmagának egy kellemes és kreatív időtöltést, másrészt minden olvasóját vizuális élményekkel bombázza lehengerlő profizmusa és irigylésreméltó stílusa kíséretében.

A mindennapi sikk királynője öt részre osztva meséli el blogján, hogyan jutott el a több százezres olvasótábor kialakításáig, s sikerült mostanra saját nevét egy önálló branddé formálnia. Egy nyári munkával és a művészeti karrier iránti leküzdhetetlen vággyal kezdődött minden, közvetlenül azután, hogy Garance Párizsba költözött. A stíluskirálynőt egyaránt lenyűgözte az utcai divat változatossága, a kifutók világa, a fashion mint fogalom köré szerveződő kérdéskörök, illetve a divat ünneplése.

Külön szeretném kiemelni az írónő csodás videóit, amelyekben olyan neves tervezőkkel, bloggerekkel és divatikonokkal folytat baráti csevejt, mint Stella McCartney, Christian Louboutin, Bryanboy vagy éppen a lehengerlő Anna Dello Russo. A számomra legkedvesebb mozgóképes anyagában egy párizsi napját mutatja be, mégpedig úgy, hogyan képes egy vérbeli francia nő egészen kora reggeltől az esti partizás befejeztéig magassarkúban (stílusosan) járni. Ez aztán a hamisítatlan sikk!

A “Pardon My French” című videósorozat Garance csodás világába kalauzol el bennünket és megismerhetjük egyedülálló életfelfogását is.

Ezen egyre terebélyesedő rajongásomnak köszönhetően merült fel bennem egy kérdés, amely szerintem gyakran sokakban felmerül, mégsem kerül feltétlenül megválaszolásra. Manapság rengetegen túl hamar feladják a blogok írását. Mindezek ellenében Garance Doré munkássága a tökéletes bizonyíték arra, hogy nem szabad megállni és akkor is folytatni kell, ha éppen nem látunk elegendő potenciált felületünkben és pillanatnyilag úgy érezzük, hogy nincs hova tovább.

Számtalan blogger dobálózik számokkal és statisztikákkal, legyen szó a like-ok számáról vagy éppen az aktuális bejegyzés olvasottsági mutatóiról. Ilyenkor jobb, ha feltesszük magunknak a kérdést: pusztán statisztikai adatokért vagy a bennünk rejlő és kirobanni vágyó szenvedély okán kezdtünk bele blogunk írásába? 

Nem kérdőjelezem meg az online naplók világának gazdasági oldalát, de ennek jelenléte sokszor képes rombolni a kulturált és választékos írásba vetett hitemet. Nem attól leszel jó blogger, ha napi három bejegyzést írsz, a számok is hazudhatnak és nem járnak együtt mindig értékekkel (sőt!). Egy dologhoz azonban jobb, ha mindannyian ragaszkodunk, mégpedig a minőséghez. Elvégre mindannyian saját gyermekünkként tekintünk oldalunkra, akárcsak a Párizs utcáit meghódító francia stílusikon, Garance Doré:

“…pardon my bias, it’s kinda my baby”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s