COLLECTION/EDITORIAL/NEWS

DANDY DIARIES – Coccinelle x BenceCsalar

A hamisítatlan pármai bőr illata csapja meg az ember orrát, ha betér az Andrássy úton található exkluzív szalonba. A Coccinelle egyetlen magyar márkaüzletébe, ahol szívderítő látvány, ahogy a minőségi anyagokból készült táskák, clutch-ok, ékszerek és a tökéletes precízitással elvarrt selyemsálak a bolt polcain sorakoznak. Szinte hívogatják az arra látogató high quality termékek rajongóit. Az 1978-ban Párma városában alapított brand a mai napig ontja magából a formabontó, mégis klasszikus olasz stílust sugárzó alkotásokat (azt hiszem ez a kifejezés helytálló, tekintve a kidolgozást és felhasznált anyagokat). A cég minden évben – a nemzetközi követelményeknek eleget téve – négy kollekciót mutat be, ráadásul az utcán is egyre gyakrabban “képviselteti magát” a méltán elismert márka.

Tapasztalat. Pontosság. Minőség. Egyszerűség.

A fent említett jelzők mind igazak a Coccinelle által képviselt értékekre. A kézzel készített táskák gondosan kiválasztott alapanyagokból készülnek. A legtöbb multibrand store-ban fellelhető márka, legújabb kollekciója véleményem szerint néhol az art déco jegyeit hordozza, formák és kialakítás tekintetében egyaránt.

Az alapvetően Franciaországból induló stílusirányzatot felfedezhetjük a szobrászat, festészet és architektúra világában is. Azonban amerikai vonatkozásában (részben) új értelmet nyert az “art decoratifs” fogalma, ugyanis sokkal inkább asszociálhatunk arra a modern stílusra, amelyet a ’20-as évek Amerikájának felhőkarcolói idéznek. Mivel akkoriban ez a vonal a funkcionalizmus preferálásról is híres volt, visszakapcsolhatjuk a pármai brand tevékenységéhez, hiszen a csodás kiegészítők is hasonló szellemiségben hagyják el a műhelyt, egy kis egyediséggel megfűszerezve.

A bejegyzéshez készült fotókat is a fent említett stílusjegyek alapján próbáltuk felépíteni. Mindemellett a divatszakmában egyre többet hangoztatott dandy stílust szerettük volna megreformálni túlzásokkal (szemöldök, minták, színárnyalatok).

A Coccinelle táskák elég erős karakterűek, innen jött az ötlet, hogy Ők kapják a főszerepet. Bence pedig mellékszereplőként, a kiegészítők kiegészítőjeként szerepeljen a képeken. – Farkas Éva, divatfotós

A végeredmény reprezentálja mindazt a többletet, amit az efféle karakteres és gyakran a teljes összeállítást uraló kiegészítők magukkal hoznak. A kérdés adott volt: mi történik, ha egy-egy darab annyira magával ragadó és erős, hogy a viselője idomul hozzá? Lássuk!

Fotó: Farkas Éva

Smink: Kredits Enikő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s