NEWS/OUTFIT

New Kid On The Block – BenceCsalar x Szputnyik shop

Hosszú idő után újra outfit bejegyzéssel jelentkezem, mégpedig egy olyan szettel, amelyet a szubkultúra illetve popkultúra egyvelege  ihletett. Ezen paradoxon különböző jegyeit kiemelve próbáltam egy izgalmas összeállítást reprezentálni nektek. Look-om megvalósításban nagy segítségemre volt a Szputnyik shop, ahova mindig széles mosollyal az arcomon térek be. Egyrészt a kellemes hangulat és kiszolgálás végett, másrészt a lehengerlő kínálat miatt.

A bőrnadrág, creeper, farmerdzseki és snap kombináció mind egy-egy szubkultúrára illetve zenei stílusra utal. David Bowie a hab a tortán, aki nem csak új hangzásvilággal örvendeztette meg a populáris kultúrát, hanem stílusikonná érve számos mai híresség inspirációs forrásaként szolgál.

A popkultúrát sokszor keverik a pop zenével, azonban maga a fogalom több jelentéssel bír. Sokak szerint a “magas kultúra”  ellentéte, tehát egy populáris vonal, amit a társadalom többsége elfogad és sokszor követ is a mindennapokban. Bár ez kicsit negatív színben tüntetheti fel, de szó sincs arról, hogy kevesebb értékkel, mondanivalóval rendelkezne. Ha liberálisan kezeljük a témát akkor az autonóm művészetekkel állíthatjuk szembe, azonban bizonyos tekintetben megállapíthatjuk, hogy a magas művészetnek titulált produktumok sokkal inkább függnek az adott kor és társadalmi berendezkedés toleranciájától, mint sem a bennük rejtőző értékektől.

Legismertebb képviselői a hippik, illetve a punkok voltak. Azonban mára a határok elmosódtak, így nehéz megkülönböztetni, hogy ki, milyen stílust, eszmét vagy ideológiát képvisel.

A végeredmény kellően eklektikus lett, de a különböző stílusok tökéletesen ellensúlyozzák egymást és egyfajta egyensúlyt hoztak létre.

Szeretném megköszönni a csodás fotókat Farkas Évinek, a ruhákat a Szputnyiknak és arcberendezésem karbantartását Kredits Enikőnek!

2 thoughts on “New Kid On The Block – BenceCsalar x Szputnyik shop

  1. Egy-két éve még lehetetlennek tartottam volna ezt az összeállítást, de most nagyon megfogott… Tökéletes!

  2. Visszajelzés: Schoolboy – BenceCsalar x Szputnyik shop | BENCECSALAR.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s