EVENTS

CUP OF FASHION – Trash

Az augusztus sem múlhat el CUP OF FASHION nélkül.  Hamarosan egy újabb érdekes témát boncolgatunk vendégeinkkel. Ez pedig nem más, mint a TRASH.

De mit is jelent a TRASH?

A trash szó eredetileg szemetet, hulladékot jelent. A trash kultúrának háromféle jelentése van:  egyrészt olyan, underground megközelítés, amely távol esik a manapság divatos főcsapás-iránytól és új utakat keres. Ebben az értelemben egyedi, különleges, tehát ‘más’.  Másrészt arra is utal, hogy a szemétből is lehet kincseket bányászni, mindent újra lehet gondolni és hasznosítani. Régebbi, funkciójukat vesztett tárgyakat, képeket, elképzeléseket, ötleteket helyezünk más kontextusba és ezáltal új jelentést nyernek.  Végül, de nem utolsósorban, a ‘trash’ egyfajta gyűjtőfogalom is.

Augusztus 21-én, este 8 órától elmerülünk a témában egy pohár fröccs társaságában, mégpedig a WNDRLND teraszán. Csatlakozzatok Ti is, hogy TRASH szakértőinek és művelőinek segítségével jobban megértsük ezt az egyre gyakoribb és népszerűbb jelenséget, amely egyszerre képes befolyásolni a divat és a képzőművészet világát!

Szekeres Ingrid, a Szputnyik shop vezetője. A Szputnyik kétségtelenül Magyarország vezető vintage shop-ja, ahol mindent megtalálsz, amely segít abban, hogy egy mesés időutazás részese lehess. A régi ruhák és kiegészítők mellett igazán egyedi újdonságokat is találhat az ember az üzletben, amelynek a legfőbb mottója: “divat a múltból, stílus a jövőből!”.

Ív & Candie, azaz Szombat Éva és Gáldi-Vinkó Andrea. Egyedi képeikkel megmozgatták a magyar divatszférát. A trash fotózás jeles képviselői. A lányok a MOME fotográfia szakán végeztek és azóta számos érdekes projekten, kiállításon dolgoztak. Munkáikat több neves stílusmagazinban is láthattuk, többek között a PS Magazinban.

Nagy Zita, a Mermaid Tea Party blogot vezeti, ahol munkáit a giccs és trash rajongóival osztja meg. A MOME grafika szakán végzett művész munkáira jellemző, hogy csak a Photoshop alapeffektjeit alkalmazza és azokat nem fél használni. Az egyetem elvégzése után vágott bele a giccs művészetébe, mostanra pedig az is kiderült, hogy ebben ő a legjobb!

Fotók: Ív & Candie’s Wonderland

Ruhák, kiegészítők: Szputnyik shop

Ív&Candie 1

Ív&Candie 3

Ív&Candie 2

Ív&Candie 4

Ív&Candie 5

One thought on “CUP OF FASHION – Trash

  1. Visszajelzés: New Wave #3 | ⎮BENCECSALAR⎮

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s