EVENTS

H&M AUTUMN: álom luxuskivitelben

Csütörtökön egy különleges meghívásnak tettem eleget a Corinthia Hotel (Liszt Ferenc) elnöki lakosztályában. A H&M ezúttal egy igazán exkluzív helyszínen mutatta be az őszi kollekcióját, még a boltokba kerülés előtt. A szervezők a párizsi bemutató eleganciát és luxust sugárzó miliőjét szerették volna felidézni. A rendezvény érdekességei közé tartozott  a lakberendezési tárgyak egy része, ugyanis az H&M Home brand is bemutatkozott a csodás ruhák és kiegészítők mellett.

A női darabok egy erős maszkulin vonalat képviselnek, mindemelett pedig a néhol kissé drámai hatású kreációk egy kis extravaganciával fűszerezik meg az egész összhatást.  A hivatalos anyagban tökéletesen összefoglalják a kollekció legfontosabb  jellemzőit: “…az elegáns szabást és fényűzést ötvözve alkot kontrasztot, mindezt fiús stílussal ötvözve.” A tervezők nem elégedtek meg az egyszerű eleganciával, így punk stílusú kiegészítőkkel és retro hatást keltő bőrdzsekivel tették teljessé a sziluetteket. Anyaghasználat szempontjából sem lehet okunk panaszra, a bársony, dzsörzé, műszőrme, bőr és selyem tökéletesen passzol az elegáns szabású, ugyanakkor merész darabokhoz.

Nagyon izgalmasnak találom a H&M őszi kollekcióját, mivel megmutatja, mennyire élvezhető lehet a divat. A kollekció az ősz minden kulcsfontosságú termékét magában foglalja, amelyeket az egymással való keverés révén tehetünk igazán sajátunkká. – nyilatkozta Ann-Sofie Johansson ( a brand vezető tervezője )

A férfi kollekció idén egy picit bevállalósabbra sikerült, aminek különösen örültem. A printelt ingek továbbra is a ruhatárunk részei lesznek, ugyanakkor az innovatív szabásvonalak az egész kollekciónak, illetve a klasszikus férfiviseletnek új értelmet adnak. Parkák, dzsörzé zakók, elegáns nadrágok és Derby-cipők ( amelyek engem egy kicsit a Dr. Martens félcipőire emlékeztetnek ) együttesen alkotják a stílusos, ugyanakkor modern őszi ruhatárat.

Ez a kollekció összehozza a férfi-öltözetek különböző elemeit, így létrehozva egy egységes őszi ruhatárat. A túlméretezett kabátoktól a jól szabott darabokon át a különleges kötöttáruig számos lehetőség áll rendelezésre; imádom, hogy a temékek együtt viselve igazán elegáns hatást keltenek. – tette hozzá Andreas Löwenstam ( a H&M vezető férfiruha-tervezője )

Szomorkodásra csak egy-két dolog adhatott okot. Sajnos a kollekció legizgalmasabb darabjaival nem találkozhattunk. A bemutatón is nagy feltünést keltő tollas kabátot végül törölték a palettáról, illetve az egyik legérdekesebb szoknyát nem dobják piacra nálunk. Mindezen negatívumoktól eltekintve egy újabb nagyon hangulatos bemutatót sikerült összehoznia a fast fashion brand hazai képviselőinek.

Nagyon szépen köszönöm a meghívást!

A fotókat Gergely Eszter készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s