TALENT

Très Chic: Mark Molnar

Mindig megfogadom, hogy sokkal több időt szentelek a fiatal magyar tervezőknek. Általában ezek a terveim a feledés homályába vesznek. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez csak az én feledékenységemnek tudható be, hiszen (valljuk be) nagyon kevés olyan hazai designer van, akinek a kreációi külföldi kifutókon is megállják a helyüket (kreativitás vagy pénz hiánya? ). Ráadásul az “újoncok” sokszor abba a hibába esnek, hogy magas áraikkal szeretnék a saját brandjüket egy menő designer márkává tenni, ami nem a legjobb ötlet, hiszen nem magas árakkal kell egy új márkát befuttatni/pozicionálni. Szerencsére ezeket a negatívumokat egyre kevesebbszer tapasztalom. Tökéletes példa a Daige lányok kínálata is, akik baráti árakon kínálják munkáikat. Ébredeznek az új tehetségek és döngetik az hazai divatipar falait.

Hála az égnek megérkezett Molnár Márk is, akinek új kollekciója high fashion brandeket meghazudtoló módon játszik az anyagokkal és formákkal.

A tervezőről: Márk 1989-ben született. Divat iránti elképesztő szenvedélye középiskolás korában kezdődött, amikor elkészítette első táskáját, mégpedig édesanyja egyik kidobott bőrszoknyájából. Később már a délutánokat is az iskola melletti turkálóban töltötte, ahol megtalálta az első táskához alapanyagul szolgáló bőrruhákat, amelyeket átfestett és felhasznált.

A gimnázium után nyári munkát kapott az ELLE magazinnál, ahol betekentést nyerhetett a divatipar rejtelmeibe. Az egyetem mellett a divat iránti rajongása tovább erősödött és a táskák mellé felsorakoztak az egyéb kreációk is, így például a kabátok, bundák, illetve egyéb kiegészítők.

Márk autodidakta módon alkotott, nem tanult varrni és rajzolni, azonban egyedülálló vizuális képzelőerejének hála nem is volt rá szüksége. Műveiben kezdetben a ’30-as, ’40-es évek eleganciája köszönt vissza. Ruhái és egyedi stílusa senkit sem hagyott hidegen, ugyanis Scott Schuman (The Sartorialist) is készített már képet a designerről, amelyet az oldalára is feltöltött az amerikai blogger.

Molnár Márk első kollekciója kétségtelenül megállja a helyét a nemzetközi divatszférában is, így nagy valószínűséggel több országban is értékesítheti kreációit. Arról nem is beszélve, hogy munkássága minden pályakezdőnek példaértékű lehet a kiforrott tervezői stílus és az alázatos munka miatt.

A Mark Molnar brand első kampánya Balla Vivienne keze munkáját dícséri

Elképesztő lookbook – minőségi anyaghasználat

Accessoire orgazmus

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s