NEWS

Street Style: fake is not chic – but fake fur is

new-york-fashion-week-street-style-fall-2012

Állatvédőként és divatőrültként nagyon érdekes a műszőrme kontra valódi szőrme kérdés. A divatért való rajongásomnak is van határa, ezért úgy gondolom, hogy a tökéletes kompromisszum a szintetikus változat. A fast fashion márkák évek óta azon fáradoznak, hogy elérhető áron, ugyanakkor magas színvonalon kínálják őket a téli eleganciát birtokolni vágyóknak. Halkan jegyzem meg (tipp következik), hogy a Zara, illetve a H&M tavalyi kollekcióiból a januári leárazásra is maradt pár darab. Utóbbi esetében már 10.000 Forintért is haza lehetett vinni egy-egy darabot. Szerintem jövőre is érdemes lesz ellátogatni az ünnepek után az üzletekbe .

Rengeteg cikket olvastam át, mielőtt elkezdtem volna ezt a bejegyzést, hiszen egy eléggé kényes témáról van szó. Számos külföldi blogot is átnéztem, mert érdekelt, hogy az egyes fashionisták,  hogyan vélekednek erről a topicról. Az eredmény: sajnos nagyon kevesen írnak a fake kontra real fur kérdéskörről.

Történelmi szempontból: először 1929-ben mutatták be a bundák mesterségesen előállított változatát, azonban csak az ’50-es években került forgalomba. A szőrme őrület valamikor a ’70-es évek környékén tetőzött. A műszőrmét azok számára készítették, akiknek nem volt pénzük valódira, így egy tökéletes alternatívát nyújtottak a kevésbé tehetős hölgyeknek, uraknak.

Mostanra egyre több divatház ébredt rá arra, hogy a valódi szőrméknek nincs nagy jövőjük, hiszen egyrészt csak egy bizonyos réteg engedheti meg magának, másrészt az ezekkel az anyagokkal való munka sokkal költségesebb és összetettebb (egy speciális gépre van szükség a varráshoz), mint a fake testvérük esetében. A nemes cél (és a spórolás) mellett olyan high fashion brandek, designerek álltak ki, mint Jean Paul Gaultier a 2009-es A/W kollekciójában, azonban a Chanel, Nina Ricci és Michael Kors háza táján is előtérbe helyezték a későbbi kreációik megalkotásakor.

Korábban a brit GLAMOUR is összegyűjtötte a TOP 50 faux fur kabátokat.

Remélem, hogy az alábbi STREETFASHION fotók mindenkit meggyőznek arról, hogy lehet bűntudat és állatkínzás nélkül is hódítani a hűvösebb napokon.

Elastic-Hem-PU-Edge-Faux-Fur-Coat

files_2012_02_16_street_style_part608_144425406513_faux_fur

pfw-street-style-tc3

paris-street-style-22

-2

1658-Le-21eme-Adam-Katz-Sinding-Eleonora-Carisi-Paris-Fashion-Week-Fall-Winter-2012-2013-New-York-City-Street-Style-Fashion-Blog_21E8441

1669-Le-21eme-Adam-Katz-Sinding-Green-And-Blue-Paris-Fashion-Week-Fall-Winter-2012-2013-New-York-City-Street-Style-Fashion-Blog_21E9410

streetstyle-faux-fur-gilet-pixie-boots

Noor_StreetStyle_CLake_GL_2

542870_472278039489836_319379167_n

stylespotting

stylespotting2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s