EVENTS

A magyar fiatalok új ruhatára – H&M 2013 – Spring/Summer

Rengeteg kerekasztal-beszélgetésen voltam már. Körülbelül egy éve Magyarország egyik legnépszerűbb blogjának írója azt mondta a magyar divatszakma helyzetével kapcsolatban, hogy az egyik legnagyobb probléma a fiatalok fast fashion mániája. Emiatt nem látogatnak el a magyar tervezők showroomjaiba, (sőt!) gyakran nem is ismerik Őket. Ezt az állítást több szempontból is tévesnek ítélem meg (akkor is butaságnak tartottam). Egyrészt ez a kijelentés nem volt hiteles a részéről, hiszen ő maga is a Zara aktuális szezonjának egyik legújabb kreációjában ült az asztalnál, másrészt a fiatalok nem azért vásárolnak ezen brandek termékeiből, mert nem preferálják a designer darabokat. Az ok egyszerű: nem engedhetik meg maguknak. Szerintem inkább örülni kéne annak, hogy a magyar fiatalok újabb generációi már mutatnak némi érdeklődést a divat iránt és ezáltal nyitottabbá válnak az újításokkal és kreatív megoldásokkal szemben.

Ötletes enteriőr

Trópusi hangulat és pezsgő

A H&M Showroomjában trópusi hangulat fogadott a tegnapi bemutatón, ahol a legújabb kollekcióival ismerkedhettem meg közelebbről. A ruhák, illetve kiegészítők meglepően jól sikerültek, bár többször felmerült bennem a kérdés: hogyan képes egy alapjaiban véve előremutató szellemiségű márka szegecses táskákat tervezni a 2013-as szezonra? Már 2012-ben is elaludtam az efféle próbálkozásoktól. Bár tény, hogy Magyarországon még mindig van piaca a szegecses dolgoknak (fáziskésés?).

Klasszikus és merész színek férfiaknak

Az abszolút kedvencem ez a zakó

A tropical print és a merész színvilág jövőre is marad, ami a női darabok esetében nem meglepő, de nagyon örülök, hogy a férfi szekció is egy merészebb vonalat képvisel.

Végső konklúzió: szeretem a magyar tervezőket, mert nagyon tehetségesek és abszolút támogatom a munkásságukat (a blog “Talent” című rovata is ezt bizonyítja). A híres bloggerre (nagyon sejtelmes) visszatérve és későn reflektálva a kijelentéseire, azt mondanám neki: legközelebb gondolkodjon, mielőtt beszél.

Dukai Regina – az új kollekció darabjaiban

7 thoughts on “A magyar fiatalok új ruhatára – H&M 2013 – Spring/Summer

  1. Visszajelzés: Norbert Zsolyomi for BENCECSALAR.com – Day02 | BENCECSALAR.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s