COLLECTION

Street Style: masculin-féminin

Az 1977-ben bemutatott Woody Allen film, az Annie Hall egy egészen új és érdekes korszakot hozott a divat világába.  A főszereplőt alakító Diane Keaton az egész estés moziban férfi ruhákat és kiegészítőket viselt. A 2012-es A/W kollekciókban újra felbukkant ez az irányzat, többek között olyan divatházakéban, mint a Miu Miu vagy a Ralph Lauren.

Egy korábbi és egy rendkívül friss kép Diane Keaton-ről, akinek idén jelent meg önéletrajzi könyve, amely a New York Times, a Vogue, a Financial Times szerint is 2012 bestsellere.

Az öltönyök, nyakkendők és bőszárú nadrágok mellett a brogues cipők is meghódították a női szíveket, s high fashion catwalkja után a fast fashion márkák is magukévá tették, hogy olcsóbban is hozzájuthassanak a fashionista vásárlók. A brogues sikerének titka talán abban rejlik, hogy bátran viselhető szoknyával, egy különlegesebb ruhával vagy egy egyszerű farmerrel. Nem szabad megfeledkeznünk a Boyfriend’s shirt-ről sem (A BF jeans-t pedig felejtsétek el, köszönöm!), hiszen még mindig hódít, akár a runway-ről, akár a hálószobáról van szó.

A tweedy dzsekiket és nadrágot viselő modellek szintén egy újabb adag maszkulinitást hoztak a divatrajongó nők mindennapjaiba. Ezen kreációkat sokan nem merik viselni, mondván, hogy elveszítik nőiességüket. Egy férfias szabású ing mindig könnyed és finom eleganciát képes kölcsönözni viselőjének, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a körítésről sem, abszolút nem mindegy, hogy milyen kiegészítőkkel, illetve ruhákkal próbáljátok bevenni az utcákat. Mi a megoldás? Ékszerek. Minden outfitet fel lehet dobni egy nagy nyaklánccal (következő bejegyzésem egyik főszereplője), illetve egy merész clutch-al.

Bár minden bizonnyal Hedi Slimane, a Dior Homme egykori kreatív igazgatója forradalmasította 2001-ben a férfidivatot az ultra-slim szabással (amely alapvetően egy nőiesebb irányba vitte a férfi kollekciót), mégis Paul Smith 2011-es Spring/Summer fashion show-ja volt az, amely átlépte azokat a határokat a női divatban, melyet addig még oly’ kevesen. A brand bemutatóján az 50′-es évek Teddy Boy-ának legendája elevenedett meg a modellek segítségével, akik feltűrt ujjú felsőket és bokáig érő nadrágokat (természetesen egy-egy brogues kíséretében) viseltek pompadour frizurával.

Az alábbi fotók a streetfashion világába kalauzolnak el minket, ahol szintén évek óta hódít ez az őrület, amelyből bátran levonhatjuk a konklúziót, miszerint ez a stílus több mint sikkes.

Képek forrása: Vogue, Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s